de wereld van het zoute water Public

de wereld van het zoute water

Natasja van Weerden
Course by Natasja van Weerden, updated more than 1 year ago Contributors

Description

de course gaat over het zoute water en wat hier allemaal in leeft.

Module Information

No tags specified
Het milieu heeft invloed op organismen. Zo graaft een worm gangen in de bodem, waardoor deze bodem veranderd. Tussen organismen en het milieu bestaan allerlei relaties. Het bestuderen van deze relaties tussen organismen en het milieu wordt ecologie genoemd. De invloeden van het milieu kan ingedeeld worden in twee groepen. Zo heb je biotische invloeden, dit zijn invloeden die levend zijn. Zo heb je bijvoorbeeld een roodborstje die insecten eet, als er geen insecten zijn heeft het roodborstje een probleem. Ook zijn er abiotische factoren, deze factoren leven niet en hebben nooit geleefd. abiotische factoren zijn bijvoorbeeld temperatuur, de hoeveelheid wind, hoeveelheid licht en de regen.   In de ecologie kennen we een aantal niveaus. Hieronder worden ze beschreven en uitgelegd van klein naar groot. Individu: een enkel organisme Populatie: een groep organismen van dezelfde soort, die in een bepaald gebied leven en met elkaar kunnen voortplanten. Levensgemeenschap: alle populaties in een bepaald gebied ecosysteem: een gebied waarin de biotische en abiotische factoren een eenheid vormen.
Show less
No tags specified
OPDRACHT 1: Maak aan de hand van de volgende organismen, die allemaal in zout water leven een voedselketen. Deze voedselketen maak je online met de volgende site: https://www.mindmup.com/   Op deze site ga je een voedselketen maken van de volgende organismen: Algen slijkgarnaal plankton Kokkel Nonnetje krab bacteriën zilvermeeuw aalscholver   Als je voedselketen klaar is, dan moet je hiervan een screenshot maken en deze bij de docent inleveren.
Show less
No tags specified
OPDRACHT 2: Opdracht 1 heb je afgerond, dus mag je nu bezig met opdracht 2.   Dit filmpje maak je via Imovie op de Ipad.   In tweetallen ga je nu een informatief filmpje maken over een van de verschillende organismen van de lijst. In het filmpje moet in iedergeval het volgende behandelt worden: het organisme, hoe zit het eruit? Waar leeft het organisme vooral? Wat eet het organisme? door wie wordt het organisme gegeten?   de organismen waaruit je mag kiezen: zeehond scholekster strandzandloopkever zeemeeuw zeesla echte darmwier zeedruif wadpier strandkrab
Show less
Show full summary Hide full summary