Zout vs. Zoet 1 Public

Zout vs. Zoet 1

Maria  Hamid
Course by Maria Hamid , updated more than 1 year ago Contributors

Description

Maak kennis met twee nieuwe werelden!

Module Information

No tags specified
Welkom bij de talenturen natuur en milieu! Je hebt in totaal vijf dinsdagen om met natuur en milieu aan de slag te gaan. Jullie leren kennismaken met twee nieuwe werelden: Zoetwater en zoutwater.  Je gaat een heleboel leren over de wateren op aarde, maar ook de organismen (levende wezens) die daarin leven en de natuur eromheen.  We gaan naar buiten om proefjes te doen en  we gaan veel ict-tools gebruiken om uiteindelijk het verschil te leren tussen zoet- en zoutwater. Maak de onderstaande opdrachten in de eerste les, zodat je voorbereid bent op het veldwerk van de volgende les.
Show less
No tags specified

Context

Bekijk het filmpje en beantwoord daarna de volgende vragen. Opdracht 1 Bekijk de spongebobaflevering over kwallenvissen en beantwoord de volgende vragen tijdens het kijken van de aflevering.  1. Noem 5 organismen (levende wezens) die je in de aflevering ziet. 2. Is spongebob ook een levend organisme? 3. Waar speelt deze tekenfilm zich af? In de zee, oceaan, sloot, rivier?  4. Is het water waar spongebob en zijn vrienden in leven, zoetwater of zoutwater?  5. Op minuut 11 zie je een nieuw organisme in beeld komen, wat is dit voor een beest? 6. Noem 3 organismen die je in minuut 15 voorbij ziet komen. Welke wordt vaak gegeten in restaurants?
Show less
No tags specified

Context

Bekijk het filmpje en beantwoord daarna de volgende vragen. Opdracht 2 1. Hoeveel procent water is er op aarde? 2. Hoeveel procent van dit water is zoetwater? 3. Bestaat ons drinkwater uit zoet- of zoutwater? 4. Waar kun je zoetwater allemaal vinden?
Show less
No tags specified

Context

Bekijk het volgende filmpje tot 00:35 en beantwoord de volgende vragen Opdracht 3 1) Wat zie je in dit filmpje gebeuren? 2) Wat is het verschil tussen de twee oceanen? 3) Zouden er ook verschillende organismen in de twee werelden leven?
Show less
No tags specified
Je hebt nu in totaal 3 filmpjes gezien over zoet- en zoutwater. Ga nu naar: https://www.mindmeister.com     Maak een mindmap waarin je de verschillen aantoont tussen zoetwater en zoutwater.  Wat weet je nu over zoetwater en wat weet je nu over zoutwater? Gebruik begrippen uit de filmpjes die je gekeken hebt.
Show less
No tags specified
Voorbereiding op veldwerk   Volgende week ga je met de klas naar een sloot om onderzoek te doen naar zoetwaterorganismen. Het is de bedoeling dat je diertjes gaat vangen en plantjes gaat bekijken, zodat je vervolgens kunt uitzoeken hoe deze organismen heten. Dit noemen we determineren   Hiervoor heb je een determineerkaart nodig. Deze heeft de docent voor je klaar liggen volgende week. Om alvast te oefenen, kan je de volgende twee organismen alvast determineren.
Show less
No tags specified

Context

Gebruik deze kaart, om de organismen in de volgende twee courses te determineren.
Show less
No tags specified
No tags specified
Gefeliciteerd! Je hebt alle opdrachten af.  Als het goed is, weet je nu het volgende:   Er is een verschil tussen zoetwater en zoutwater Het slootje achter je huis of in je buurt, bestaat uit zoetwater Spongebob leeft in een oceaan, daar leven ze in zoutwater.  Je weet nu hoe je een determineerkaart gebruikt en kan uitzoeken wat de namen zijn van organismen.
Show less
Show full summary Hide full summary