APRENDRE PER COMPETÈNCIES

Description

Una vegada heu visualitzat el vídeo teniu unes quantes preguntes per cabar d'aclarir uns quants conceptes.
Meri Marcos
Quiz by Meri Marcos, updated more than 1 year ago
Meri Marcos
Created by Meri Marcos about 4 years ago
3
0

Resource summary

Question 1

Question
A què es refereix el vídeo quan diu que les escoles obliguen els peixos a enfilar-se als arbres?
Answer
  • Fa referència al fet que els nens, en les escoles, aprenen més de memòria els continguts i la teoria que es presenta a les aules, que el fet de saber utilitzar-los com a recurs en situacions quotidianes reals en un futur pròxim.
  • Els hi ensenyem els continguts als nens i nenes de l'aula únicament de manera teòrica, ja que és l'única manera eficaç per potenciar el seu aprenentatge.
  • Alguns continguts de les competències curriculars no tenen sentit.

Question 2

Question
Respecte a la metodologia amb la qual es treballen les competències, com ho presenta el vídeo?
Answer
  • Metodologies dinàmiques.
  • La majoria de les assignatures en les quals s'aplica les competències curriculars es donen de forma passiva (continguts teòrics).
  • Els professors estimulen el joc com a recurs competencial.

Question 3

Question
En el vídeo, es planteja la realitat amb la qual s'avalua les competències que desenvolupen els nens i nenes de les escoles d'avui en dia, quina és la proposta més propera?
Answer
  • Avaluem mitjançant una retroacció a l'alumne de forma individual per potenciar la seva millora en el desenvolupament competencial.
  • Estimulem un mètode d'estratificació acadèmica on els nens identifiquen el seu esforç a través d'una nota.
  • Avaluem més l'esforç de l'alumne que no el resultat final.

Question 4

Question
Potenciar el treball per les competències curriculars, es basa en aconseguir aprofitar els seus continguts com a recurs pràctic, els quals els nens i nenes utilitzaran al llarg de tota la seva vida per potenciar el seu autoaprenentatge i saber gestionar problemes que tindran en la seva vida quotidiana. Tenint en compte aquest concepte i l'argument del vídeo, la vida de cada nen és diferent, igual que la seva manera de pensar, d'actuar, de relacionar-se, de viure, etc. Per tant, mitjançant el currículum competencial, quina és la metodologia adequada per potenciar el desenvolupament de l'aprenentatge significatiu dels nens i nenes.
Answer
  • Mitjançant una metodologia educativa treballada des de les competències vetllant pels interessos i necessitats de cada alumne, de forma individual.
  • Estimulant una educació globalitzada on tenim en compte els interessos i necessitats dels alumnes de forma col·lectiva, ja que així és més fàcil fer classe.
  • Presentar un model educatiu col·lectiu on només es té present l'adquisició dels continguts.

Question 5

Question
La clau per tenir un sistema educatiu on el treball per competències sigui exitós no depèn dels paràgrafs llargs del currículum educatiu sinó de la manera que apliquem aquests en les escoles. Els objectius didàctics, la metodologia, els continguts, criteris d'avaluació, són conceptes molt sòlids per potenciar el programa educatiu per competència, no obstant això, l'educació d'un nen o nena depèn només d'un conjunt de persones. ¿Quines són i per què?
Answer
  • La verdadera educació que reben els nens i nenes és aquella que comparteixen i desenvolupen únicament amb els seus grups d'amics perquè entre ells aprenen coses noves.
  • Les persones responsables de l'educació dels nens i nenes són únicament els pares, ja que els mestres només els hi donen els continguts clau que necessiten.
  • La responsabilitat del desenvolupament tant psicològic i emocional que viu un nen o nena al llarg de la seva vida tant en l'escola com a casa, és la responsabilitat més gran que tenen tant els pares com els mestres, ja que la vocació, les ganes, la felicitat i l'amor amb què s'educa un nen o nena és la clau per poder aprofitar al 100% el programa educatiu per competències.

Question 6

Question
Segons el vídeo, es diu que la professió de mestre està desprestigiada en diferents àmbits laborals i socials, ja sigui tant econòmic com de prestigi social. Quina crees que és l'afirmació que pot fer reflexionar a la societat sobre la importància de la responsabilitat que té un mestre en una aula.
Answer
  • Un/a mestre/a té la feina més important del món, ja que tenim la responsabilitat de profunditzar en el cor i la ment d'un nen per poder-la entendre i aprendre d'ella per així poder acompanyar al nen o nena cap al seu creixement com a persona.
  • La feina d'un/a mestre/mestra és molt important, pot ser la més important del món, ja que són les persones encarregades de transferir el coneixement a les futures generacions. No obstant això, l'educació en valors dels nens recau sobre la responsabilitat dels pares.
  • La importància de la feina d'un docent recau essencialment en vigilar, controlar i tranquil·litzar als nens i nenes en una aula mentre el professor els hi dona els continguts, ja que el fet de tenir tanta paciència amb els nens i nenes de la classe no és fàcil.

Question 7

Question
A escala curricular, quin aspecte creus que hi ha profunditzat més el vídeo?
Answer
  • La necessitat d'igualar a altres països en qualitat i nivell acadèmic.
  • Crítica a la reforma del sistema educatiu trencant amb la monotonia d’alguns dels aspectes de l’escola tradicional en les aules d’avui en dia.
  • Declaració dels drets dels docents dins de l'àmbit laboral

Question 8

Question
Segur que ens ha fet pensar la frase “els nens i nenes són el 20% de la societat, peró també son el 100% del futur. Quina responsabilitat tenim els docents respecte aquesta frase?
Answer
  • Fa referencia a la importancia de la futura responsabilitat que tindran els nens i nenes com a persones adultes en el futur.
  • Es centra principalment al fet de educar bé als infants de la societat acompanyant-los en el seu creixement com a persones, ja que un mestre influeix molt en la vida d’un nen fins que es fa adult.
  • Els docents tenim unicament la responsabilitat, d’urant el periode d’educació primaria, de fer passar als nens i nenes de la calsse de curs fins que arribin a l’educació secundaria obligatoria.

Question 9

Question
Respecte la teva opiniò personal, que penses del missatge que envia aquest video a la societat?
Answer
  • Resposta lliure
  • Resposta lliure.
Show full summary Hide full summary

Similar

Historia SOCIOLOGIA. Bloque I - De la emergencia a la primera globalització liberal.
Georgina Casaña
USA stock market collapse
Emily Tisch
SAT Exam 'Word of the Day' Set 2
SAT Prep Group
CHEMISTRY C1 7
x_clairey_x
Maths GCSE - What to revise!
sallen
anatomy of the moving body: Skeletal system
Rupa Kleyn
Romeo and Juliet: Key Points
mbennett
Causes of WW1 Quiz
ivymbaxter
A-level Maths: Key Differention Formulae
humayun.rana
Physics P2
Emmakatewilsonx
Gatsby notes on symbolism and themes
Maria-Rodriguez