L'època hel·lenística

Beschreibung

Mindmap am L'època hel·lenística, erstellt von rafa Morató am 02/01/2014.
rafa Morató
Mindmap von rafa Morató, aktualisiert more than 1 year ago
rafa Morató
Erstellt von rafa Morató vor mehr als 10 Jahre
1629
0

Zusammenfassung der Ressource

L'època hel·lenística
  1. Es considera un període de transició, potser fins i tot de declivi o de decadència, entre l'esplendor del període clàssic de Grècia i el poder de l'Imperi romà que el succeiria. A més de l'esplendor de les ciutats, com ara Alexandria, Antioquia de l'Orontes i Pèrgam, la importància de l'intercanvi comercial, el mestissatge de cultures, el paper dominant de la llengua grega i la seva difusió, van modificar profundament l'Orient Pròxim, que després seria part de l'Imperi romà.
    1. Abarca un període de temps d'abast històricament difús, que comença amb la mort d'Alexandre el Gran (en el 323 aC, any també de la mort d'Aristòtil) i arriba fins finals del segle II dC. A vegades s'assigna el començament de l'època hel·lenista als anys de la conquesta de l'imperi persa per Alexandre el Gran i el seu acabament als anys de l'apogeu de l'imperi romà, allargant fins i tot el període grecoromà fins a la caiguda de l'imperi romà.
      1. La monarquia hel·lenística
        1. La monarquia hel·lenística era personal, la qual cosa significava que podia arribar a ser sobirà qualsevol que, per mitjà de la seva conducta, els seus mèrits o les seves accions militars, pogués aspirar al títol de basileus. En conseqüència, la victòria militar era, la majoria de les vegades, l'acte que legitimava l'accés al tron, permetent així regnar sobre una província o un estat.
        2. L'hel·enisme
          1. L'hel·lenisme és el fenomen de difusió de l'esperit grec (llengua i cultura) en l'àmbit del món oriental, difusió que suposa una universalització d'aquesta cultura, vehiculada pel grec com a idioma comú (koinè), dins no obstant això d'un procés històric de descomposició de l'imperi macedònic, que passa per les fases de desmembrament, conquesta de Grècia per Roma i el sorgiment de l'imperi romà. Aquesta època de profundes transformacions socials està marcada per l'aparició de les anomenades.
          Zusammenfassung anzeigen Zusammenfassung ausblenden

          ähnlicher Inhalt

          Deutsche Bundesländer und ihre Hauptstädte
          max.grassl
          Zivilrecht - Definitionen
          myJurazone
          WIRK Uni Wien
          Lara Sophie
          Sowjetische Expansion & Eindämmungspolitik der USA
          Laura Overhoff
          Klinische Psychologie-Grundlagen
          evasophie
          GPSY ALPS
          hf.meyer
          Baustoffkunde 1
          Zeynep Züleyha
          PAED
          M T
          Vetie - MiBi 2011
          Fioras Hu
          Forschungs- und Anwendungsfelder der Soziologie Teil 1
          stelly Welly
          Vetie AVO 2016
          Schmolli Schmoll