Propietats minerals

Beschreibung

1r ESO Proj CIEN-SOC Karteikarten am Propietats minerals, erstellt von Laura Selva Jové am 23/12/2022.
Laura Selva Jové
Karteikarten von Laura Selva Jové, aktualisiert more than 1 year ago
Laura Selva Jové
Erstellt von Laura Selva Jové vor mehr als ein Jahr
751
0

Zusammenfassung der Ressource

Frage Antworten
EXFOLIACIÓ És la propietat de fracturar-se en fragments que conserven cares planes. La mica s'exfolia en l'amines i la galena en cubs.
COLOR És el tipus de llum que reflecteix quan és il·luminat amb llum blanca. De vegades, el color que presenta a les superfícies exposades a l'exterior és difierent del color de les superfícies no exposades.
LLUÏSOR És la manera com reflecteix la llum. Pot ser metál.lica, si el reflex és similar al d'una superfície de metall; vitria si és semblant al del vidre; greixosa, com el d'una superfície engreixada, mat, si te aspete apagat i sense brillantor.
DURESA És la resistencia de ser ratllat. El guix es ratlla amb l'ungla; en canvi, per a ratllar la calcita és necessari un objecte metál.lic. El diamant és el mineral més dur i solament es pot ratllar amb un altre diamant.
COLOR DE LA RATLLA És el color de la pols que es produex en ratllar un mineral, que sempre coincideix amb el de la superfície del mineral. També es pot veure el color que deixa si el freguem, amb una superfície de porcella.
SOLUBILITAT Capacitat que té un mineral de dissoldre's en aigua. La sal gemma o halita (NaCl), per exemple, és molt soluble en aigua.
REACCIÓ AMB L'ÀCID CLORHÍDRIC En fer caure una gota d'aquest àcid en un tros de calcita, per exemple, es produeix efervescència, és a dir, es formen bombolles.
TENACITAT Resistència que un mineral oposa a trencarse o a deformar-se en aplicar-hi una força. La mica és un mineral elàstic. L'halita o sal gemma és un mineral fràgil.
Zusammenfassung anzeigen Zusammenfassung ausblenden

ähnlicher Inhalt

ExamTimes Erste Schritte Anleitung
max.grassl
Französische Revolution
Markus Grass
Latein Grundwortschatz Vokabeln
anna.grillborzer0656
NEU: Das Mindmap-Tool auf ExamTime
barbara91
Genetik Quiz
Laura Overhoff
Baustoffkunde TU DARMSTADT
Selcuk Karkaoglu
Vetie Virologie 2015
J R
Reprospass 4
S J
Vetie- Lebensmittel 2018
Ju Pi
Probefragen Tierschutz & Ethologie 2021
Nadine Zachau