3.2.- Didàctica de la suma i la resta

Descripción

Diapositivas sobre 3.2.- Didàctica de la suma i la resta, creado por Laura Tarragona Morales el 22/02/2018.
Laura Tarragona Morales
Diapositivas por Laura Tarragona Morales, actualizado hace más de 1 año
Laura Tarragona Morales
Creado por Laura Tarragona Morales hace más de 6 años
204
0

Resumen del Recurso

Diapositiva 1

    3.2.1.- Contextos inicials de la suma, representacions 3.2.2.- Procés d’ensenyament de la suma ( gradualment dificultós) 3.2.3.- Procés d’ensenyament de les sumes portant-ne 3.2.4.- Contextos inicials de la resta, representacions 3.2.5.- Procés d’ensenyament de la resta 3.2.6.- Procés d’ensenyament de les restes portant-ne 3.2.7.- Recursos i materials per l’ensenyament de la suma i la resta
    3.2.- Didàctica de la suma i la resta

Diapositiva 2

    3.2.1.- Contextos inicials de la suma, representacions
      Problemes tipus I: Composició de mesures. La suma com a reunió d’objectes. Els alumnes han de tenir una prèvia capacitat d’imaginació de quantitats petites (0-5), ja que és essencial per la resolució de problemes. Resulta més fàcil si tenen el material per fer-ho davant la taula, fitxes que pintar... el mestre utilitza paraules bàsiques com “tinc”, “veig”, “i”... Problemes tipus II: Transformació de mesures. La suma com a operador, representada per elements. El primer sumand representa una quantitat “estàtica” i el segon “en moviment”. S’inicia el procediment sumant en horitzontal i més tard en vertical.

Diapositiva 3

    3.2.2.- Procés d’ensenyament de la suma ( gradualment dificultós)
     Suma per reunió d’objectes compresos entre el 0 i el 5: Realitzem  sumes que tinguin com a resultat quantitats iguals o menors a 5 Suma de nombres d’una xifra amb resultats compresos entre el 0 i el 10: Procedim a fer el mateix que en el primer procés; primer fem sumes amb resultat igual o inferior a 6 i continuem fins arribar a 10. Sumes amb resultats entre 10 i 20: Visualitzem els números com unitats ( 15 unitats enlloc de 1 unitat i 5 dècimes) i plantegem possibles resultats. Sumes amb desenes: Visualitzem grups de 10,  fen referència al procés de sumes d’unitats i desenes. Sumes amb números amb desenes i unitats:  utilitzem el mateix procediment que en les sumes entre 10 i 20. Sumes amb 3 sumands

Diapositiva 4

    3.2.3.- Procés d’ensenyament de les sumes portant-ne
    Els nens es serveixen amb l’ajuda de objectes visuals a fi de poder representar l’operació i entendre l’algoritme estàndard d’una manera més senzilla.

Diapositiva 5

    3.2.4.- Contextos inicials de la resta, representacions
    Problemes tipus I: Composició de mesures. La resta com a diferència d’objectes: Amb la resta trobem la quantitat que manca a una altra quantitat per arribar al resultat final. Problemes tipus II: Transformació de mesures. La resta com a operador, representada per elements: Principal tipus de problema per aprendre a restar. Tenim una quantitat fixa que modifiquem restant-la .

Diapositiva 6

    3.2.5.- Procés d’ensenyament de la resta
    Entenem la quantitat com un tot, indiferentment de la unitat o la desena. Fem restes entre la primera i la segona desena La resta portant-ne és una de les principals dificultats dels nens en l’educació inicial, així que s’aconsella atrassar-ho.
    Pie de foto: : Exemple de restes per a estudiants

Diapositiva 7

    3.2.6.- Procés d’ensenyament de les restes portant-ne
    A través de les “barres” realitzem les operacions de sumes i restes per separat i després fem una posada en comú (resum) d’aquestes. Una altra forma no convencional en el nostre sistema decimal seria sumar 10 al primer número ( el inferior que faria que en portéssim), sumem 1 al 2n número de desenes i mirem la diferència entre les desenes.
    Pie de foto: : Segon tipus de procés d'ensenyament de les restes

Diapositiva 8

    3.2.7.- Recursos i materials per l’ensenyament de la suma i la resta
    En els primers nivells hem de fer que l’alumne es focalitzi en un material didàctic concret, a fi de no complicar-li l’aprenentatge. Podem utilitzar materials quotidians en la vida del nen com pomes, cigrons.. o bé materials senzills fabricats a l’aula com jocs de taula, cartolines... Ús d’ABAC, regletes, domino, cubs encaixables, pissarres magnètiques, daus...

Diapositiva 9

Mostrar resumen completo Ocultar resumen completo

Similar

Las Matemáticas
María Salinas
Retribuciones a Empleados
owem_039
AGENCIA DE VIAJES
yess_linda2
La acentuación de diptongos, triptongos e hiatos
Elisa Tormo Guevara
Test Ortografía
Omar Vazquez Flores
Organizadores graficos
obvelasquezl34
VERBOS FRANCÉS (presente)
carmen muñoz
DECIMALES
PROYECTO APRENDER
Análisis de una Pintura
Diego Santos
Ecosystems
ricardico55555
HOW TO WAKE UP EARLY
Elaine del Valle