El barber de Sevilla

Descripción

Barber de Sevilla
vilanova.nuria115079
Diapositivas por vilanova.nuria115079, actualizado hace más de 1 año
vilanova.nuria115079
Creado por vilanova.nuria115079 hace alrededor de 8 años
13
0

Resumen del Recurso

Diapositiva 1

Diapositiva 2

    El barber de Sevilla
    El barber de Sevilla és una opera bufa dividida en dos actes amb música en directe, composta per Gioachino Rossini i el llibret de Cesare Sterbini basat en la comedia del barber de Sevilla. L'estrena va ser el 20 de Febrer del 1816 a Roma i va ser una de les primeres operes italianes que es va representar als Estats Units.

Diapositiva 3

    Argument
    L'òpera tracta sobre la parella del conde d'Almaviva i la Rosina (la pupila del metge Bartolo) que vol casar-se amb ella. Per a evitar-ho, demanen ajuda al barber de la ciutat. El barber aconsegueix enganyar al metge Bartolo. Finalment, ell és el que casa a Almaviva 
    Pie de foto: : Imatge de la obra

Diapositiva 4

    Personatges
    1. Rosina: És la pupil·la  del doctor Bartolo, i es la novia i, finalment dona, del comte d'Almaviva. És mezzosoporano i és interpretada per  Geltrude Righetti.2. Doctor Bartolo: És el metge de la ciutat i el tutor de Rosina. Vol casar-se amb ella. És baix i és interpretat per Bartolomeo Botticelli.3. Comte d'Almaviva: És un noble de la ciutat que també utilitza el mal nom de Lindoro. És el novio de Rosina, i posteriorment el seu home. És tenor i és interpretat per Manuel Garcia.4. Figaro: És el barber de Sevilla. És baríton i és interpretat per Luigi Zamboni.5. Basillo: És el mestre de música i còmplice de Bartolo. És baix i és interpretat per Zenobio Vitarelli.6. Berta: És la criada del Doctor Bartolo, secretament enamorada d'ell. És soprano i és interpretada per Elisabetta Loyselet.7. Fiorello: És el criat del compte d'Almaviva. És baix i és interpretat per Paolo Biagelli.8. Ambrogio: És un paper mínim, de vegades mut. És baix.

Diapositiva 5

    ·Dues flautes, un oboè (dos a la simfonia), dos clarinets, dos fagots.·Dues trompes, dues trompetes.·Timbales (només a la simfonia), bombo, sistre.·Guitarra.  ·Màquina de vent.·Corda.·Per als recitatitus: piano (violoncel i contrabaix ad líbitum.
    Instrumentació

Diapositiva 6

Diapositiva 7

Mostrar resumen completo Ocultar resumen completo

Similar

Control de 5è
Ana Pitarch Badal
ÓPERA
Javier Valdes
NOMS TÍTOL ÒPERA
benjagarzon
Países de Latinoamérica y sus Capitales
maya velasquez
Ciudades Europeas. Nivel 1
Diego Santos
Aparato CIRCULATORIO
JL Cadenas
PMP Prep
jorgeat
Fechas clave de la Historia de España
maya velasquez
Esquema ruta metodológica para sistematización
Jenny Calderón
Sistema Nervioso Autónomo
Ahtziri Sequeira
Aprendizaje Título Preliminar
Test Constitución Española