Faktoranalyse 2 - Eksplorerende faktoranalyse (EFA)

Descripción

Del 1, ppt 4
Una Igeland
Fichas por Una Igeland, actualizado hace más de 1 año
Una Igeland
Creado por Una Igeland hace alrededor de 5 años
57
0

Resumen del Recurso

Pregunta Respuesta
Gjengi tre hovedspørsmål i en EFA 1. Hvor mange faktorer (dimensjoner) består måleinstrumentet av? 2. Er faktorene korrelert? 3. Hvilken psykologisk mening har faktorene?
Beskrive hva som menes med en enkel faktorstruktur At hvert ledd i en skala har en høy faktorladning, men bare på én faktor.
Gjengi tre fremgangsmåter og en kontrollprosedyre for å avgjøre hvor mange faktorer som skal beholdes i en EFA 1. Relative Eigenverdier. Behold faktorer med relativt høye Eigenverdier, sett i forhold til de resterende Eigenverdiene 2. Absolutte Eigenverdier. Behold faktorer som har Eigenverdier større enn 1 3. Scree plott. Finn knekkpunktet og behold faktorene som ligger over dette. Dersom den tentative modellen ikke har en enkel faktorstruktur, bør man vurdere å fjerne ledd med lave faktorladninger og kjøre modellen på nytt (uten disse leddene)
Gjengi to former for rotasjon, kort beskrive deres egenskaper, gi eksempler på aktuelle rotasjonsmetoder og beskrive en tommelregel for valg av rotasjonsform 1. Ortogonale rotasjoner. Faktorene er ukorrelerte. Metode: Varimax 2. Oblique rotasjoner. Faktorene er korrelerte. Metode: Promax Tommelregel: velg oblique rotasjon hvis minst to faktorer korrelerer |.30| eller høyere
Beskrive kort hvordan den psykologiske meningen til en faktor bestemmes Faktorens mening bestemmes utfra innholdet i de testleddene som har de høyeste faktorladningene
Mostrar resumen completo Ocultar resumen completo

Similar

Faktoranalyse 3 - teste faktormodeller
Una Igeland
Faktoranalyse
Una Igeland
Faktoranalyse 4 - flerfaktormodeller
Una Igeland
Moderne testteori
Una Igeland
Reliabilitet
Una Igeland
Transformasjoner og prediksjoner
Una Igeland
Intelligens
Una Igeland
Klassisk testteori
Una Igeland
Testskårer og validitet
Una Igeland
Revolución Francesa
Diego Santos
Leyes de Newton
Wladimir Basantes