L'època hel·lenística

Descripción

Mapa Mental sobre L'època hel·lenística, creado por rafa Morató el 02/01/2014.
rafa Morató
Mapa Mental por rafa Morató, actualizado hace más de 1 año
rafa Morató
Creado por rafa Morató hace más de 10 años
1629
0

Resumen del Recurso

L'època hel·lenística
  1. Es considera un període de transició, potser fins i tot de declivi o de decadència, entre l'esplendor del període clàssic de Grècia i el poder de l'Imperi romà que el succeiria. A més de l'esplendor de les ciutats, com ara Alexandria, Antioquia de l'Orontes i Pèrgam, la importància de l'intercanvi comercial, el mestissatge de cultures, el paper dominant de la llengua grega i la seva difusió, van modificar profundament l'Orient Pròxim, que després seria part de l'Imperi romà.
    1. Abarca un període de temps d'abast històricament difús, que comença amb la mort d'Alexandre el Gran (en el 323 aC, any també de la mort d'Aristòtil) i arriba fins finals del segle II dC. A vegades s'assigna el començament de l'època hel·lenista als anys de la conquesta de l'imperi persa per Alexandre el Gran i el seu acabament als anys de l'apogeu de l'imperi romà, allargant fins i tot el període grecoromà fins a la caiguda de l'imperi romà.
      1. La monarquia hel·lenística
        1. La monarquia hel·lenística era personal, la qual cosa significava que podia arribar a ser sobirà qualsevol que, per mitjà de la seva conducta, els seus mèrits o les seves accions militars, pogués aspirar al títol de basileus. En conseqüència, la victòria militar era, la majoria de les vegades, l'acte que legitimava l'accés al tron, permetent així regnar sobre una província o un estat.
        2. L'hel·enisme
          1. L'hel·lenisme és el fenomen de difusió de l'esperit grec (llengua i cultura) en l'àmbit del món oriental, difusió que suposa una universalització d'aquesta cultura, vehiculada pel grec com a idioma comú (koinè), dins no obstant això d'un procés històric de descomposició de l'imperi macedònic, que passa per les fases de desmembrament, conquesta de Grècia per Roma i el sorgiment de l'imperi romà. Aquesta època de profundes transformacions socials està marcada per l'aparició de les anomenades.
          Mostrar resumen completo Ocultar resumen completo

          Similar

          Phrasal verbs
          John Goalkeeper
          Sub-Disciplinas de la Antropologia
          Carlos Botero
          Concepto y funciones del área de Recursos Humanos
          Erika Caro
          Los números en Alemán
          Zamanta Federico
          Estructura del Estado Colombiano
          Omar N. Grisales
          Independencia de México
          Alejanda Aias
          CLASIFICACIÓN DE LOS SERES VIVOS
          pochopupi4802
          Vocabulario inglés variado con expresiones
          María Luisa
          PIKTOCHART
          jennifer reyes
          KRISTAUTASUNA_plantilla
          Txemi López
          ISLAM
          Joan Sempere