La Revolució Francesa

Description

Flashcards on La Revolució Francesa, created by sgarciaarr on 12/11/2013.
sgarciaarr
Flashcards by sgarciaarr, updated more than 1 year ago
sgarciaarr
Created by sgarciaarr over 10 years ago
55
0

Resource summary

Question Answer
Què és el liberalisme? És un corrent ideològic i, a la vegada, una doctrina política i econòmica sorgida a partir de les idees de pensadors con John Locke o els il·lustrats francesos.
Principis bàsics del sistema polític liberal Sobirania nacional (conjunt de ciutadans), separació de poders (executiu, legislatiu, judicial), Constitució (drets i llibertats dels ciutadans), dret de propietat
Quines diferències hi ha entre l'absolutisme i el liberalisme? A l'absolutisme el rei té tots els poders i al liberalisme es reparteixen els poders: executiu (Govern), legislatiu (Parlament), judicial (Tribunals de Justícia)
Què és el sufragi censatari? I el sufragi universal? El censatari és el dret al vot als ciutadans més rics i el universal és el dret al vot a tots el homes.
Què és el nacionalisme? És una ideologia política que defensa el dret de les nacions a exercir la seva sobirania i a crear el seu propi Estat.
Què és una nació? És un conjunt d'individus que tenen una sèrie de llaços culturals propis i que volen viure en comú.
Què és un Estat? És una organització política i administrativa formada per diverses institucions que exerceixen el poder sobre un territori determinat.
Com poden ser el moviments nacionalistes? Disgregadors (separació dels Estats) o unificadors (unificació en un únic Estat)
Quines van ser les fases de la revolució francesa? Monarquia constitucional, convenció, directori.
Què és una Constitució? És una llei que garanteix els drets i les llibertats dels ciutadans i fixa els límits del poder
Perquè l'Assemblea Nacional pren el nom d'Assemblea Nacional Constituent? Perquè la seva finalitat era redactar una Constitució
Què és La Gran Por (la Grande Peur)? Els nobles tenen por dels camperols, que comencen a robar als rics, i fugen a l'estranger.
Què va passar el 14 de juliol de 1789? El poble de Paris va assaltar la presó de la Bastilla per agafar armes i pòlvora.
Quan s'aprova la primera Constitució? L'any 1791
Què volia fer l'Assemblea Legislativa? Formular lleis per desenvolupar els principis establerts a la primera Constitució
Què volia fer el rei Lluís XVI per restablir l'absolutisme? Va intentar fugir de França amb la seva família per unir-se a l'exèrcit austríac però es descobert i empresonat.
Quines convencions van haver-hi i en quins anys? Convenció girondina (1792-1793), convenció jacobina (1793-1794), convenció termodiriana (1794-1795)
Què passa a la convenció girondina? Els austríacs envaeixen França, es crea una República l'assemblea de la qual és la Convenció, Lluís XVI i la seva dona són condemnats i executats i el primer període de la República està en mans dels girondins que representen l'alta burgesia
Què passa a la convenció jacobina? Els jacobins amb Robespierre aconsegueixen el poder, la revolució entra en la seva fase més radical, es fa una nova Constitució basada en la democràcia social, s'organitza un nou exèrcit i s'impulsa la política del Terror
Què era el Terror? Una política en la que es castigava amb la presó o amb la guillotina als que s'oposaven al govern
Què eren els sans-culottes? Eren gent en situació extrema de misèria
Show full summary Hide full summary

Similar

OCR AS Biology - Lipids
Chris Osmundse
Biology F212 - Biological molecules 1
scarlettcain97
MCAT Physics: Thermodynamics
Mike Nervo
Science Unit 1 (UK GCSE EDEXCEL)
themarkkiley
OCR Gateway Biology Flash Cards
Sam Newey
Economics - unit 1
Amardeep Kumar
Germany 1918-39
Cam Burke
CONCEPTUAL MAP
Andres Sanchez
FV modules 1-4 infinitives- ENTER SPANISH
Pamela Dentler
regular preterite tense conjugation -ar verbs
Pamela Dentler
Medicine Through Time - Keywords
Lara Jackson