TREBALL BIOLOGIA MÒNERES

Description

Regne dels moneres
Paula García Borrull
Flashcards by Paula García Borrull, updated more than 1 year ago
Paula García Borrull
Created by Paula García Borrull about 6 years ago
152
0

Resource summary

Question Answer
REGNE DELS MONERES DEFINICIÓ Són els organismes més simples que hi ha.
CARACTERíSTIQUES Són: -Procariotes (no tenen nucli definit). -Autòtrofs i heteròtrofs. -Unicel.lulars (només tenen una cèl.lula) PREGUNTA: COM SON? RESPOSTA: Tenen: -Paret cel.lular. -Càpsula (només alguns). -Flagels (per mourer's). -Pili (pèls que serveixen tant per desplaçar-se com per enganxar-se. -Messossomes (fotosíntesis).
FORMES *Cocs: forma de coco. *Bacils: forma cilíndrica. *Espirils: forma d'espiral. *Vibrions: forma de coma.. NUTRICIÓ *Autòtrofa: cianobacteris (fotosintètics-Sol o quimiosintètics-Productes químics) *Heteròtrofa: *Sapròfits (viuen damunt organismes morts) *Paràsits: causen malalties. *Simbiòtics: s'associen amb altres organismes, bacteris...
ELS VIRUS. Què són? Els virus són estructures molt petites. Són els responsables de moltes malalties i tenen una gran capacitat per multiplicar-se. PREGUNTA: EXPLICA BREUMENT LES FUNCIONS VITALS DEL VIRUS. RESPOSTA: Els virus no realitzen les funcions vitals. És a dir, no: +Funció de relació. +Funció de nutrició. +Funció de reproducció.
I SI NO ES REPRODUEIXEN, QUÈ FAN? Els virus no es reprodueixen, sino que s'introdueixen dins la cèl.lula i utilitzen les seves eÏnes de reproducció per multiplicar-se. ''REPRODUCCIÓ D'UN VIRUS''
ALTRES CÈLLULA EUCARIOTA. És aquella que té nucli definit on trobem l'ADN. CÈL.LULA PROCARIOTA És aquella que no té nucli definit. L'ADN es troba al citoplasma.
ORGANISME AUTÒTROF És aquell que necesita: -H2O. -Fonts d'energia +Sol-fotosíntesis. +Sust. químiques-quimiosíntesis. -Sals minerals. per elaborar el seu aliment. ORGANISME HETERÒTROF És aquell que necessita la matèria orgànica ja ellaborada.
PREGUNTA: QUINS TIPUS DE ÉSSERS HETERÒTROFS HI HA? RESPOSTA: -Omnívors. -Carnívors. -Herbívors. -Insectívors. -Detritívors. -Nectaris. -Fructívors.
Show full summary Hide full summary

Similar

Application of technology in learning
Jeff Wall
Dr Jekyll and Mr Hyde
Rosie:)
English Grammatical Terminology
Fionnghuala Malone
AQA - English Language Unit 1
Alice Love
Edexcel Biology chapter 1
Anna Bowring
PHR SPHR Labor Union Terminology
Sandra Reed
GCSE AQA Physics - Unit 3
James Jolliffe
ENG LIT TECHNIQUES
Heloise Tudor
Cells And Cell Techniques - Flashcards (AQA AS-Level Biology)
Henry Kitchen
Chinese HSK -1 Characters Flashcards
ASHISH AWALGAONKAR
TISSUE TYPES
Missi Shoup