vent metall alae

Description

els instruments de vent metall
Pol Peiro
Flashcards by Pol Peiro, updated more than 1 year ago
Pol Peiro
Created by Pol Peiro almost 6 years ago
6
0

Resource summary

Question Answer
El trombó El trombó de vares o trombó de colissa és un instrument de vent-metall que consisteix en un cos bàsicament cilíndric, tret del pavelló, que té forma de campana i que incorpora una peça, la vara o colissa, que permet, mitjançant un lliscament, modificar la longitud del seu tub. La colissa substitueix en aquest cas la funció que en altres instruments, com la trompeta, fan les vàlvules o pistons.
El Saxhorn El Saxhorn és un instrument de vent metall en forma de tuba vertical, dissenyat i desenvolupat originalment per Adolphe Sax. En la classificació Hornbostel-Sachs és un aeròfon de columna del tipus trompeta amb mecanismes per a modificar el so fonamental. Es pot construir en diverses mides, des del sopranino fins al contrabaix, i tots plegats formen una extensa família. Consisteix en un tub metàl·lic doblegat de manera semblant a una trompeta o bé, aobretot en els instruments germànics, de forma el·líptica
El bombardí El bombardí (o tuba tenor) és un instrument musical que pertany a la família del vent metall, amb tub cònic i amb veu en l'extensió de baríton- tenor. És un instrument de construcció cònica com la tuba, no com la trompeta o el trombó que són de construcció cilíndrica.
La corneta La corneta és un instrument de vent metall que imita la forma d'una banya animal i és utilitzada principalment en el jazz i en la música clàssica, principalment al segle XIX a bandes militars europees. El so es produeix gràcies a la vibració dels llavis de l'intèrpret en la part anomenada broquet a partir de la columna de l'aire (flux de l'aire)
La trompa La trompa, va sorgir d'una llarga tradició d'instruments de crida que es remunten fins i tot més enllà de les civilitzacions de Grècia i Roma. La utilització musical de l'instrument no va començar, això no obstant, fins a final del segle XVII, després que s'associara a la vida cortesana i a les caceres reals a cavall.
El clarí El clarí o bugle (del francès bugle, aquest de l'anglès bugle o horn, banya de caça, perquè es feia amb banya de búfal, i aquest del llatí bucŭlus, bou jove) és un instrument de vent, englobat en la secció dels metalls. És semblant en el seu disseny a la corneta, però de menor grandària.
Show full summary Hide full summary

Similar

Elements, Compounds and Mixtures
silviaod119
Aimsir Fháistineach
emilydonnelly99
GRE Test - Overview
SAT Prep Group
Finance
pamelamossman
Dr Jekyll and Mr Hyde
Rosie:)
AS Psychology - Research Methods
kirstygribbin
Restless Earth Notes
Gladys Mba
Master French
jedimaster3721
Types of Learning Environment
Brandon Tuyuc
PuKW - FOLO Wippersberg (mögliche Prüfungsfragen/Prüfungsvorbereitung)
Kamelia Kostadinova