Comarques de Catalunya

Description

Comarques de Catalunya i Maresme
Alberto Garcia Fombuena
Flashcards by Alberto Garcia Fombuena , updated more than 1 year ago
Alberto Garcia Fombuena
Created by Alberto Garcia Fombuena over 9 years ago
5067
0

Resource summary

Question Answer
Un conjunt de municipis propers amb característiques semblants és... Una comarca
Un territori constituït per una o més poblacions governades per un ajuntament és... Un municipi
Com es classifiquen les comarques de Catalunya segons el paisatge? Amb comarques de litoral, comarques de muntanya i comarques de plana.
Els serveis comarcals ofereixen serveis com per exemple... Els Hospitals i mercats.
El municipi més ben comunicat d’una comarca, on es concentren tots els serveis comarcals s'anomena... La capital de comarca.
Les comarques segons l’activitat que hi realitza la població es classifiquen amb... Comarques agrícoles. Comarques ramaderes. Comarques pesqueres. Comarques industrials. Comarques turístiques.
La comarca on vivim rep el nom de... El Maresme
Quines comarques envolten el Maresme? La Selva, el Barcelonés, el Vallès Oriental, (i el Vallès Occidental).
Quin nom rep el municipi indicat? Mataró
Quin nom reben els municipis que envolten Mataró? Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Argentona i Cabrera de Mar.
Què limita Catalunya al Nord, al Sud, a l'Est i l'Oest? Catalunya és limitada per França, Aragó, Comunitat Valenciana i el Mar Mediterrani.
Anomena dos exemples de flora i fauna que trobem a les comarques de litoral i comprova-ho. Flora: alzina surera, pi pinyoner i arbustos com el margalló, el galzeran i l'estepa blanca. Fauna: bernat pescaire, l'ànec collverd, la gavina, l'esparver, el puput i el senglar.
Anomena dos exemples de flora i fauna que trobem a les comarques de muntanya i comprova-ho. Flora: boscos d'avet, pi negre, pi pinyoner i prats. Fauna: Isards, voltors, linxs, l'àguila, el trencalòs i marmotes.
Anomena dos exemples de flora i fauna que trobem a les comarques de plana i comprova-ho. Flora: boscos d'alzina, de roure i pi blanc. També farigola, romaní i espígol. Fauna: la llebre, el conill, el senglar, la guineu i ocells com les cigonyes, els trencapinyes i les perdius.
De quin tipus de clima estem parlant? Les temperatures són molt suaus perquè rep molta influència del mar. De les comarques de litoral.
De quin tipus de clima estem parlant? Les temperatures són baixes, sobretot a l'hivern, amb precipitacions freqüents i en forma de neu. Als estius fa calor de dia i fresca de nit. De les comarques de muntanya.
De quin tipus de clima estem parlant? Les temperatures són molt extremes. La boira és una característica d'aquestes comarques. De les comarques de plana.
A quines comarques es concentra la majoria de la població de Catalunya? A les comarques de litoral.
Quins quatre rius principals travessen les comarques de plana? El riu Ebre, el Llobregat, el Ter i el Segre.
Anomena dos rius principals que desemboquen al mar Mediterrani i comprova-ho. Els rius que desemboquen són l'Ebre, el Francolí, el Llobregat, el Besòs, la Tordera i el Ter.
Anomena dues comarques de muntanya i comprova-ho. Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà i la Garrotxa.
Anomena dues comarques de plana i comprova-ho. La Noguera, el Solsonès, el Segrià, l'Urgell, el Pla d'Urgell, la Segarra, Osona, el Bages, l'Anoia, la Conca de Barberà, les Garrigues, Pla de l'Estany, el Vallès oriental, el Vallès occidental, l'Alt Penedès, l'Alt Camp, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.
Anomena dues comarques de litoral i comprova-ho. l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva, el Maresme, el Barcelonès, el Gironès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Baix Penedès, el Tarragonès, el Baix Camp, el Baix Ebre i el Montsià
Show full summary Hide full summary

Similar

Tema 5: La Unión Europea
Joaquín Ruiz Abellán
El Planeta Tierra
francoingles4a4
La Unión Europea
Diego Santos
PREGUNTAS CORTAS DE SELECTIVIDAD
pauliita_happy
6 CCSS. Tema 1: Prehistoria y Edad Antigua. (Repaso)
José Alberto Verdugo García
HISTORIA DE LA HUMANIDAD (INTRODUCCIÓN): LA PREHISTORIA
MANOLO JIMENEZ SUAREZ
IMPERIO BIZANTINO(476-1453)
Enrique Ruiz Velarde
Organización política
Natalia Domínguez Herrera
LA EDAD MEDIA - EDUpunto.com
EDUpunto Por: Ernesto De Frías
La Segunda Guerra Mundial - EDUpunto.com
EDUpunto Por: Ernesto De Frías