Собирање и одземање до 1000 без премин

Vanco Petrusevski
Flashcards by , created over 4 years ago

Се е лесно кога се учи !!!

245
0
0
Tags
Vanco Petrusevski
Created by Vanco Petrusevski over 4 years ago
Тест 1- събиране и изваждане на числата до 6
Светла Събева
6. Паросочетания в графах (ч. 2)
Sergei Fomin
8. Планарные графы
Sergei Fomin
Additional Chemistry - Topic 1: Atomic Structure and the Periodic Table
Hollieee01
Spanish foods
JoeBerry99
Доли и дроби
Татьяна Иващенко
Събиране и изваждане до 6
Светла Събева
7. Раскраска графов
Sergei Fomin
Tablica za umnovenie s 3
marsies marsies
Математически задачи с числата до 5
Светла Събева
Question Answer
Како успешно да ги решам и проверам задачите од картончињата??? На предниот дел од картончето имаш задача која треба да ја пресметаш напамет или на лист хартија! За да провериш кликнуваш на картончето и на задната страна е одговорот. Ако и ист со твоето решение кликаш на подигнат палец (like) ,а ако се разликува на спуштеното палче под картончето!!! Откако ова ќе го прочиташ кликни на картончето па на подигнатото палче под него и започни со решавање!!! СО СРЕЌА УЧИ И ЗАБАВУВАЈ СЕ !!!
300 + 60 = 360
702 - 2 = 720
850 - 50 = 800
410 + 80 = 409
990 - 10 = 1000
247 + 132 = 379
156 + 731 = 997
( 850-30) - 320 = 500
620 + (280 - 80) 800
Збирот на броевите 453 и 236 зголеми го за 310 969