Faktoranalyse 2 - Eksplorerende faktoranalyse (EFA)

Description

Del 1, ppt 4
Una Igeland
Flashcards by Una Igeland, updated more than 1 year ago
Una Igeland
Created by Una Igeland about 5 years ago
57
0

Resource summary

Question Answer
Gjengi tre hovedspørsmål i en EFA 1. Hvor mange faktorer (dimensjoner) består måleinstrumentet av? 2. Er faktorene korrelert? 3. Hvilken psykologisk mening har faktorene?
Beskrive hva som menes med en enkel faktorstruktur At hvert ledd i en skala har en høy faktorladning, men bare på én faktor.
Gjengi tre fremgangsmåter og en kontrollprosedyre for å avgjøre hvor mange faktorer som skal beholdes i en EFA 1. Relative Eigenverdier. Behold faktorer med relativt høye Eigenverdier, sett i forhold til de resterende Eigenverdiene 2. Absolutte Eigenverdier. Behold faktorer som har Eigenverdier større enn 1 3. Scree plott. Finn knekkpunktet og behold faktorene som ligger over dette. Dersom den tentative modellen ikke har en enkel faktorstruktur, bør man vurdere å fjerne ledd med lave faktorladninger og kjøre modellen på nytt (uten disse leddene)
Gjengi to former for rotasjon, kort beskrive deres egenskaper, gi eksempler på aktuelle rotasjonsmetoder og beskrive en tommelregel for valg av rotasjonsform 1. Ortogonale rotasjoner. Faktorene er ukorrelerte. Metode: Varimax 2. Oblique rotasjoner. Faktorene er korrelerte. Metode: Promax Tommelregel: velg oblique rotasjon hvis minst to faktorer korrelerer |.30| eller høyere
Beskrive kort hvordan den psykologiske meningen til en faktor bestemmes Faktorens mening bestemmes utfra innholdet i de testleddene som har de høyeste faktorladningene
Show full summary Hide full summary

Similar

Faktoranalyse 3 - teste faktormodeller
Una Igeland
Faktoranalyse
Una Igeland
Faktoranalyse 4 - flerfaktormodeller
Una Igeland
Moderne testteori
Una Igeland
Reliabilitet
Una Igeland
Transformasjoner og prediksjoner
Una Igeland
Intelligens
Una Igeland
Klassisk testteori
Una Igeland
Testskårer og validitet
Una Igeland
GCSE AQA Biology 2 DNA & Cell Division
Lilac Potato
Biology B1.3
raffia.khalid99