Digitala modeord

Description

Flashcards on Digitala modeord, created by Joakim Arhammar on 18/06/2020.
Joakim Arhammar
Flashcards by Joakim Arhammar, updated more than 1 year ago
Joakim Arhammar
Created by Joakim Arhammar almost 4 years ago
116
0

Resource summary

Question Answer
Https En krypterad variant av http som gör att förbindelsen inte ska kunna avlyssnas av tredje part och att den webbplats som du befinner dig på är säker.
AMP - Accelerated Mobile Pages En blixtsymbol bredvid några av sökresultatens rubriker. Det betyder att den webbplatsen skapat en snabbversion av sin webbplats i Googles mobila webbformat AMP.
Machine Learning En del av det större ämnet artificiell intelligens (AI). I maskininlärning ges AI-systemet förmågan att automatiskt lära av och analysera stora mängder data och sedan tillämpa det lärandet för att fatta bättre beslut.
Internet of things (IoT) Alla produkter och saker som är anslutna till internet. Det kan vara allt från kylskåp och toaletter till takpannor och skor.
Micro-moments Alla de små snabba tillfällen under dagen då du tillskaffar dig information i mobilen. Det kan vara allt från att läsa ett sms till att sitta ner och läsa en artikel eller titta på ett videoklipp.
Quantum Computing Kvantdator på svenska. Kvantdatorer kan lösa betydligt mer komplexa problem än klassiska datorer genom att använda kvantbitar istället för binära siffror (bitar).
Mobile First Utveckling av webbplatser och digitala produkter med mobilen i fokus, istället för att först fundera på hur det ska fungera på en dator.
Instagramification Organisationers strävan att förbättra sin arbetsplatsupplevelse och göra sina kontor mer "Instagramvänliga" för att locka en ny generations talanger.
Extended Reality Ett samlingsnamn för teknik som förstärker eller ersätter verkligheten. Augmented reality (AR), Virtual reality (VR) och Mixed reality (MR) är tre olika typer av Extended reality.
Animoji Emoji utformad efter en persons ansikte.
ASMR Sensorisk stimulering som skapar välbehag hos lyssnaren via ljud som försiktiga viskningar, prassel, knackningar och tuggande.
Cybersoldat Försvarsanställd inriktad på att bekämpa digitala hot från främmande makt och terroristorganisationer.
Deepfake Video, bild eller ljud där innehållet manipulerats på ett sätt som gör förvanskningen svår att upptäcka.
Deplattformering Aktion riktad mot exempelvis nättjänster och mötesarrangörer som syftar till att frånta opinionsbildare inkomstkällor och möjligheten att sprida sina åsikter.
Digital tvilling Digital avbildning av ett verkligt fenomen som gör det möjligt att utföra tester i datormiljö som om det vore i verkligheten.
Popcornhjärna Tillstånd där hjärnan samtidigt ställs inför flera olika sinnesintryck, till exempel vid användning av mobiltelefon.
Sharenting Föräldrars delning av bilder på sina barn i sociala medier utan att samtycke har inhämtats.
Övervakningsekonomi System där digital information om konsumenters beteendemönster har stort ekonomiskt värde.
Show full summary Hide full summary

Similar

French Beginner
PatrickNoonan
GCSE PE - 2
lydia_ward
A-Level Physics: Course Overview
cian.buckley+1
SMART School Year Goals
Alice McClean
An Inspector Calls: Eric Birling
Rattan Bhorjee
Business Studies Unit 1
emily.mckechnie
GCSE REVISION TIMETABLE
rebekahanne11
GCSE Chemistry C3 (OCR)
Usman Rauf
GCSE - Introduction to Economics
James Dodd
I wish I..
Cristina Cabal
Tips for Succeeding on the Day of the Exam
Jonathan Moore