Quiz on Advance Care Planning

Steven New Tong
Flashcards by Steven New Tong , updated more than 1 year ago
Steven New Tong
Created by Steven New Tong almost 6 years ago
288
0

Description

DPH is having this open quiz for ACP discussion

Resource summary

Question Answer
1. In a large scale survey conducted between Oct 2008 and Jan 2009 on death and attitudes to dying, the top 3 wishes when one is dying are : i) To be conscious and able to communicate ii) To be surrounded by people I love iii) To still be able to eat and drink iv) To be free from pain v) To be kept clean Please choose: 1) i, ii and iii 2) ii,iii and iv 3) i,ii and iv Answer: 3) i) To be conscious and able to communicate ii) To be surrounded by people I love iv) To be free from pain
2. The Advance Medical Directive (AMD) is legally binding while Advance Care Planning (ACP) is not. Please choose: True or False Answer: True
3. It is not important to inform one’s family members of one’s preferred care plans as this is a very personal matter. Please choose: True or False Answer: False It is important to inform loved ones of one’s preferred care plans so that they can make decisions according to one’s wishes. This is to ensure that one’s wishes are respected and honoured in the event that one becomes mentally incapacitated to make informed decisions.
4. The best time to start ACP discussion is when one is diagnosed with a terminal condition. Please choose: True or False Answer: False In fact, the best time is when one is relatively well and not facing a crisis situation. This is because we are more likely to make rational and well thought through decisions when we are not emotionally affected by our medical condition.
5. It is important to appoint a surrogate decision-maker so that this person can step up to make decisions on behalf of one when one becomes ill and mentally incapacitated. Please choose: True or False Answer: True
6. ACP discussion should be re-visited regularly, especially after a major event in one’s life eg. death of a relative/family member or after a hospitalization. Please choose: True or False Answer: True
7. The Advance Medical Directive must be signed in the presence of one witness who is above the age of 21 years. Please choose: True or False Answer: False The AMD must be signed in the presence of 2 witnesses, one of which must be the patient’s doctor.
8. The ACP discussion when a patient is admitted to Dover Park Hospice includes which of the following components: i) Resuscitation status ii) Medical treatment in event of deterioration iii) Preferred place of care in event of deterioration iv) Preferred place of death v) All of the above Answer: All True i) Resuscitation status ii) Medical treatment in event of deterioration iii) Preferred place of care in event of deterioration iv) Preferred place of death
Show full summary Hide full summary

Similar

Translations and transformations of functions
Christine Laurich
GCSE AQA Biology 1 Quiz
Lilac Potato
AQA Biology B1 Questions
Bella Statham
AQA Physics P1 Quiz
Bella Statham
AQA Biology B2 Questions
Bella Statham
AQA GCSE Product Design Questions
Bella Statham
Marketing - Business Studies
EMI D
Waves
kate.siena
General Knowledge Quiz
Andrea Leyden
Biology - B2 - AQA - GCSE - Exam Style Questions
Josh Anderson
Computer science quiz
Ryan Barton