fisica y química tema 1

Description

es para estudiar
luciiamerlin
Flashcards by luciiamerlin, updated more than 1 year ago
luciiamerlin
Created by luciiamerlin over 8 years ago
31
1

Resource summary

Question Answer
La química estudia de què és constituïda la matèria i quins són els canvis que la transformen en una matèria diferent. La física estudia els canvis que pateix la matèria que no la transformen en una altra diferent.
El mètode científic és el procediment que segueixen les persones que treballen la ciència per estudiar diferents problemes i arribar a conclusions certes 1. Observació. consisteix a examinar i analitzar na fenomen en concret planejant-ne preguntes sobre ell.
2. Elaboració d'hipòtesis. Consisteix a donar una o diverses explicacions possibles al fenomen abans de fer cap experiment. 3. Experimentació. S'intenta reproduir el fenomen observat, però en condicions controlades, per intentar verificar si alguna de les hipòtesis és certa.
4. Anàlisi de resultats. Actualment, els ordinadors permeten fer càlculs fàcilment, manejar o analitzar les dades d'un experiment. 5.Obtenció de conclusions, definició de lleis i establiment de teories. Quan les dades indiquen que una suposició o hipòtesi és correcta, passa a ser una llei o una teoria. En molts casos les lleis i les teories prediuen algun fenomen observable en el futur.
6.Publicació de resultats. L'objectiu és que altres científics puguin reproduir els resultats o utilitzar-los per als seus estudis. Perquè la ciència avanci és imprescindible compartir els coneixements amb els altres. Avui dia, Internet i les publicacions científiques fan possible que qualsevol avenç significatiu el coneguin gairebé instantàniament tots els científics i científiques del món Variable independent és aquella que es pot escollir lliurement. En els exemples anteriors són "el fet de bullir la llet", "el fet de fer esport" i "les fases de la lluna".
La variable dependent depèn de la variable independent. En els exemples anteriors són "la presència se microorganismes en la llet" ,"patir un infart de cor" i "el creixement de les cebes". La matèria és tot allò que ocupa un lloc en l'espai i té massa.
-Quan la matèria forma objectes amb límits definits, com la taula o el llibre, l'anomenem cos. Quan la matèria no forma objectes amb límits definits, com l'aigua o l'aire, l'anomenem sistema material.
Les propietats de la matèria són els aspectes que podem valorar. PROPIETATS QUANTITATIVES: Es valoren amb un nombre i una unitat: <Té una massa de 20 g i la seva temperatura és de >
PROPIETATS QUANTITATIVES: Es descriuen amb paraules: <es tova, és de color vermell> PROPIETATS EXTENSIVES: Depenen de la mida de l'objecte. Per exemple, la massa o la longitud.
DENSITAT: indica la quantitat de massa per unitat de volum: d=m _ v TEMPERATURA DE FUSIÓ: És la temperatura a la qual un sòlid es converteix en líquid. A la pressió d' 1 atmosfera, l'aigua es fon a 0º
SOLUBILITAT EN AIGUA: És la quantitat de substància que es pot dissoldre en 100 g d'aigua. DURESA: La duresa d'un material en mesura la resistència a ser ratllat.
CONDUCTIVITAT TÈRMICA: Mesura la capacitat d'un material per propagat calor. Els metalls són bons conductors de la calor. La fusta i l plàstic són mals conductors. CONDUCTIVITAT ELÈCTRICA: Mesura la capacitat d'un material per transmetre el corrent elèctric. Els metalls són bons conductors del corrent elèctric. La fusta i el plàstics són mals conductors.
Una magnitud és qualsevol propietat de la matèria que es pot mesurar, és a dir, que es pot expressar amb un nombre i la unitat. El sistema internacional (SI) d'unitats és el conjunt d'unitats base per expressar cada magnitud, juntament amb els seus múltiples i submúltiples.
El valor d'una superfície s'obté multiplicant dues longituds, que han d'expressar-se en la mateixa unitat. Exemple: 5,40 x 6,50 m= 35,1 m2. EL valor d'un volum s'obté multiplicant tres longituds, que han d'expressar-se en la mateixa unitat. Exemple: 5,40 m x 6,50 m x 3 m= 105,3 m3
QUANTS LITRES HI HA EN 1M3? 1m3 és un cub que té 1 m de costat. Divideix cada metre en 10 dm. Si fas tots els talls que marquen les línies, veuràs que s'obtenen 1.000 cubs d'1 dm de costat. QUINA ÉS L'EQUIVALENCI ENTRE l I DM3? 1 dm3 és un cub que té 1 dm de costat. Divideix cada decímatre en 10 cm. En fer tots els talls que marquen les línies, s'obtenen 1000 cubs d'un
QUINA ÉS L'EQUIVALÈNCIA ENTRE CM3 I ML? 1 cm3 és un cub que té 1 cm de costat. 1cm3 és la mil·lèsima part d'1 dm3. Per tant, és equivalent a 1 mL (mil·limetre). 1 cm3 = 1 mL
Show full summary Hide full summary

Similar

Conceptos básicos de Economía
María Eugenia Méndez Piamba
1.Introducción a la Psicología (UNED) Acceso +25
Pep Guardiola
Tema 1 I Tramitación Procesal
Mangeles Martine
WILL & GOING TO en inglés
la_vir90
BASES DEL PERIODISMO
Begoña Monferrer
Historia Tema 1 Hispania Romana
Diego de Siloé 2Bach
TEMA 1- EL SIGLO XVII: EL ANTIGUO RÉGIMEN
naniu1005
I. La Revolución Liberal (1808-1843)
jaimeprez
EXAMEN INTRODUCCIÓN A LA HISTORIA
virifigueroa99
La Constitución española de 1978:
molajavi
Tema 1 - linea Básica
kikecorreos