La Guerra Civil Espanyola (1936-1939). ideologies. Elements per a un Story Map.

Description

Recull dels diferents grups i la seva manera d'aglutinar-se
Eso Batxillerat
Flashcards by Eso Batxillerat, updated more than 1 year ago
Eso Batxillerat
Created by Eso Batxillerat about 7 years ago
1026
0

Resource summary

Question Answer
ANARQUISTES L'Anarquisme era molt popular a Espanya, especialment a Catalunya, Aragó i Andalusia. Els anarquistes volien aprofitar la Guerra Civil per fer una revolta social on s'abolís la propietat privada i el capitalisme. Un dels seus líders era BUENAVENTURA DURRUTI
MONÀRQUICS Eren els partidaris del retorn del rei ALFONS XIII a Espanya. Creien que FRANCO era només un instrument per acabar amb la República i tornar a la Monarquia, que els emblava la forma de govern pròpia d'Espanya.
COMUNISTES No eren gaire importants a Espanya. Però com que Stalin recolzà la República, van anar adquirint més i més poder, fins a ser els veritables amos de l'Exèrcit Popular Repúblicà.
CARLINS Volien el retorn a una societat més tradicional i catòlica, amb un monarca al capdavant. El rei que volien no era ALFONS XIII, sinó un que es deia ALFONS CARLES I.
REPUBLICANS Els republicans tenien la idea de modernitzar Espanya. Els punts més importants que volien reformar eren: LA PROPIETAT DE LA TERRA, L'EXÈRCIT I L'EDUCACIÓ
FEIXISTES Els èxits de Mussolini a Itàlia i de Hitler a Alemanya havien popularitzat el feixisme a Espanya. El Feixisme espanyol també volia un líder fort i un poble obedient, però hi afegia també el respecte a la religió.
NACIONALISTES BASCOS I CATALANS Catalunya i Euskadi havien aconseguit els seus estatuts d'autonomia sota la República, i temien perdre'ls si aquesta perdia. El nacionalisme basc era més conservador, al català hi havia partits de dretes i partits d'esquerres.
SOCIALISTES Els socialistes tenien molta importància a Madrid i altres llocs de la península. Estaven enfrontats amb els comunistes.
Show full summary Hide full summary

Similar

La Guerra Civil Española
maya velasquez
Guerra Civil Española: Fechas Clave
maya velasquez
Consecuencias de la guerra civil
ignaciobll
Guerra civil española
Saul Barrios Guz
Guerra Civil
Aitor Llorente
Guerra civil
Daniel Gonzalez2941
La Guerra Civil
bsodepeliculas
Tema 4: GUERRA CIVIL
Marc Petit
La Guerra Civil Española
francazorla7
Generación del 27
molivernadal
La España sublevada
ignaciobll