La antiga Roma: les etapes.

Description

Mind Map on La antiga Roma: les etapes., created by marmorantll on 31/01/2014.
marmorantll
Mind Map by marmorantll, updated more than 1 year ago
marmorantll
Created by marmorantll about 10 years ago
861
0

Resource summary

La antiga Roma: les etapes.
  1. Etapa de la monarquía
    1. La Monarquia Romana, és el terme usat per convenció per definir l'Estat monàrquic Romà des del seu origen, Fundació de Roma fins a la caiguda de la reialesa al 509 ac, més precisament, va des del moment llegendària de la seva fundació el 21 d'abril de l'any 753 a. C. fins al final de la monarquia a l'any 509 a. c., quan l'últim rei, Tarquini el Superb, va ser expulsat i en el seu lloc instaurar la República Romana com a forma de govern Es coneix poc sobre la història del període de la Monarquia Romana, ja que no hi ha registres escrits d'aquesta època que sobrevisquin, i les històries sobre aquest període es van escriure durant la República Romana i Imperi Romà i es basen principalment en llegendes de Virgili (Eneida) i Tito Livio (Ab Urbe condita). No obstant això, la història de la monarquia romana es va iniciar amb la fundació de la ciutat de Roma (Llegenda de Ròmul i Rem)
    2. Etaps de la republica
      1. La República Romana va ser un període de la la civilització romana antiga caracteritzat per una règim de govern republicà. Es va iniciar amb l'enderrocament de la monarquia Romana, 509 a. C., i va durar més de 450 anys, fins als conflictes pel poder, a través d'una sèrie de guerres civils, fins a desembocar en un forma de govern imperial. La República Romana es regeix per un constitució complexa, que es va centrar en els principis d'una separació de poders, controls governamentals, equilibris de poder. L'evolució de la República Romana va ser fortament influenciada per la lluita entre l'aristocràcia, patricis, i els romans amb riqueses, però que no eren de famílies nobles, que eren recolzats pels plebeus per pertànyer a aquesta classe social.
      2. Etapa de l'imperi
        1. Imperi Romà: Es diu Imperi a l'última etapa de la història romana, en la qual roma va ser governada per emperadors. Aquests van implantar un govern absolut, concentrant en la seva persona tots els poders: polítics, militars, religiós i administratius. Aquesta etapa es va iniciar l'any 29 a.C. amb el govern d'August (Octavio) i concloc amb el govern de l'últim emperador romà Ròmul Augústul l'any 476 dc causa de les invasions bàrbares del segle V. El territori de l'Imperi Romà Abastava tres continents: Sud i Oest d'Europa, l'Oest d'Àsia i el Nord d'Àfrica. Dins dels seus límits van quedar: Britània, Gàl · lia, Espanya, Suïssa, els països situats al sud del Rio Danubi, Itàlia, Grècia, Turquia, Àsia Menor i el Nord d'Àfrica.
        Show full summary Hide full summary

        Similar

        Project Management Integration
        craigmag
        Cory & Manuel_1
        Prudensiano Manu
        P4: Explaining motion
        thegeekymushroom
        History - Germany 1918 - 1945
        Grace Evans
        med chem 2
        lola_smily
        Marriage and Family Life - Edexcel GCSE Religious Studies Unit 3
        nicolalennon12
        NSI Test First day
        brahim matrix
        Test your Knowledge with Quizzes
        daniel.praecox
        Ratios
        Sharon Yates
        Specific topic 7.7 Timber (tools/equipment/processes)
        T Andrews
        Specific topic 7.8 Timber (Applied treatments)
        T Andrews