Racionalistes

Description

herbart= mecanica física, les idees tenen energia
carlacorbera
Mind Map by carlacorbera, updated more than 1 year ago
carlacorbera
Created by carlacorbera over 9 years ago
9
0

Resource summary

Racionalistes
  1. Descartes
    1. Leibniz

      Annotations:

      • Monadologia: les monades són unitats d'energia psiquica immaterial, són inextenses, s´n totes diferents entre si, però són continues, hi ha una escala gradual des de la més conscient ala q menys. Formen en conjunt una harmonia en el mon, analogia amb els rellotges, són tots exactaments iguals i perfectes pro no sinfluencien entre sí, són l'ànima i el cos (no és dualista és pluralista). Llei de continuitat, el que  hem dit de les monades q sn continues, per ell hi ha monades de diferents tipus q s'organitzen amb una jerarquia: petites percepcions, percepcions i apercepcions, les petites percepcions estan x sota el nivell de la consciencia i les perepcions son estats de consciencia q no estan clars i diferenciats, les apercepcions són el conjunt de petites percepciones guiades per l'atenció voluntaria. nomes es donen en l'ànima humana.
      1. Kant
        1. Herbart

          Annotations:

          • Mecanica física: les idees tenen energia pròpia per atraure's i refusar-se amb  les compatibles i incompatibles. LLuiten x expressarse en la consciència, varien en intensitat, les clares són conscients les fosques inconscients. Autoprotecció: tendència x mantenir-se o buscar ser conscients. Fusions: idees amb el mateix contingut on els components individuals desapareixen. Complicacions: unions menys fortes que lluiten x ser conscients, les q perden queden en estat inconscient i les que guanyen son les apercebudes. Massa aperceptiva:és el conjunt d'idees compatibles que han aconseguit ser apercebudes(les q estem atenent) conscients. Les idees de la consciència son les q ens provoquen plaer i les inhibides les q provoquen dolor. Repressió: força utilitzada x mantenir inconscients les idees q no són compatibles amb la massa aperceptiva. Llindar: limit entre conscient/inconscient
          1. Spinoza

            Annotations:

            • per ell la unica substancia és deu, amb el seu monisme enten l'home com una part de la naturalesa, i com en la naturalesa mana el determinisme, l'home no és  lliure de res. (en contra dualisme i en contra el lliure albir)
            Show full summary Hide full summary

            Similar

            René Descartes
            Diego Arranz
            Filosofía. Teorías del conocimiento: empirismo, racionalismo, apriorismo kantiano
            Àlex Lluch
            Teorías de la Verdad
            irene garcía
            Immanuel Kant
            maya velasquez
            Kant y la ética del deber
            JuanDZorrilla
            Apuntes Kant
            paula.valenzuela
            Actualidad de Descartes. 2º de Bachillerato. Filosofía.
            smael Montesinos
            Filosofia - Descartes
            Sofia Vallejo
            Introducción a la filosofía (Descartes)
            Verónica Ruscio
            Etica Kantiana
            Liz Morillo