Tirant lo Blanc

Víctor Martínez Muñoz ESO1E
Mind Map by Víctor Martínez Muñoz ESO1E, updated more than 1 year ago
Víctor Martínez Muñoz ESO1E
Created by Víctor Martínez Muñoz ESO1E over 1 year ago
254
1

GoConqr Review

Descripció dels personatges de la novel·la Tirant lo Blanc.

Resource summary

Tirant lo Blanc
1 Autor
1.1 Juan Martorell (1413-1468)
1.1.1 Va ser un cavaller i escriptor que provenia d'una família noble.
1.1.2 La seva germana es va casar amb Ausiàs March i axó feia que fossin cunyats.
1.1.3 Durant la seva vida va viatjar per molts llocs d'Europa com Portugal, Itàlia entre altres.
1.1.4 Va morir sense tenir fills el que volia dir que no tenia dependència.
2 Obra
2.1 Tiran lo Blanc
2.1.1 Novel·la cavalleresca escrita entre l'any 1460-1464 i publicada el 1490.
2.1.2 És l'obra amb més prestigi a la literatura catalana.
2.1.3 Conte 487 capítols on podem trobar personatges amb característiques que els fan reals, això és una de les coses que dóna renom a l'obra.
2.1.4 L'argument de l'obra, centrant-nos en els episodis amorosos, tracta sobre la relació entre Tirant i Carmesina, a la part que també parla de les relacions entre Hipòlit i Emperadriu, i Diafebus i Estefania.
3 Personatges
3.1 Carmesina
3.1.1 És la princesa de Constantinoble, una nena de catorze anys molt bella i llesta, encara que manipulable i innocent. Defensa fermament que vol mantenir la virginitat. La noia s'enamora de Tirant, quan tirant mor, ella morirà de tristesa.
3.2 Diafebus
3.2.1 En algunes ocasions és el narrador de l'obra. És el cosí de Tirant i el que va anar a Guillem de Varoic per explicar- li les aventures del protagonista. L'ajuda en els temes amorosos. Està casat amb Estefania, durant l'obra és nomenat duc.
3.3 Estefania
3.3.1 És una dama de la cort, la millor amiga de Carmesina. Filla del duc de Macedònia. Terminarà casant-se amb Diafebus.
3.4 Viuda reposada
3.4.1 És l'antiga diada de Carmesina. El seu objectiu és arruïnar l'amor entre Tirant i Carmesina, ja que està enamorada de Tirant. Té molt mal caràcter, és manipuladora i enganyosa.
3.5 Plaerdemavida
3.5.1 És una donzella de la princesa, al començament s'enamora d'Hipòlit, però després aquest se'n va amb l'Emperadriu. Plaerdemavida "ajuda" a Tirant a les escenes eròtiques amb Carmesina, creant en algunes ocasions, moments humorístics.
3.6 Hipòlit
3.6.1 És l'escuder de Tirant. És jove i una mica insegur, podem dir que és amable i honest. Va ser la parella de la donzella Estefania, però més tard la deixa i, ja que s'enamora de l'Emperadriu. Finalment Hipòlit es convertirà en l'emperador i es casarà amb la seva estimada, l'Emperadriu.
3.7 Emperadriu
3.7.1 És la mare Carmesina i la dona de l'Emperador. Encara que és d'avançada edat, acaba amb el jove Hipòlit. És una persona amable amb tots aquells que té al voltant.
3.8 Emperador
3.8.1 És l'emperador de l'Imperi Grec i ja és bastant vell. Està desesperat per l'ajuda del protagonista. Té una relació extramatrimonial amb Plaerdemavida.
3.9 Tirant
3.9.1 És el personatge principal del llibre, al voltant seu gira tot l'argument. Al principi és un home qualsevol, però a la història va evolucionant augmentant la seva classe social, fins que arriba a ser considerat per molts el millor cavaller de l'època amb el seu propi exèrcit. Ell s'enamorarà de la princesa Carmesina. Tirant finalment mor per causa d'una malaltia.
Show full summary Hide full summary

Similar

La Ley de la Gravedad
maya velasquez
LITERATURA MEDIEVAL CATALANA
Nanina
3r ESO. Comprensió lectora: Tirant lo Blanc
Àlex Lluch
Relaciones intraespecíficas
Pedro Luis Ballarin
La Poesía
Víctor Suárez
Test sobre Los niños tontos
D. D.
El romanticismo
Mª Ángeles Pérez Montes
Reproducción de las plantas: Polinización y Fertilización
D. D.
TIRANT LO BLANC
BERTA GABARRO BOLDU
Literatura medieval catalana
Nanina
Tema 1: La razón de ser de la economía
Milena Lucía Torres González