Arnau

Arnau Badía Giné
Mind Map by Arnau Badía Giné, updated more than 1 year ago
Arnau Badía Giné
Created by Arnau Badía Giné about 5 years ago
0
0

Description

effwgag
Tags

Resource summary

Arnau
1 Definició de mineralogia:
1.1 Ciencia que estudia els minerals
2 Definició de minerals:
2.1 Material sòlid, homogeni, de composició química definida, o variable entre dos límits perfectament determinats, generalment inorgànic, format per un procés natural i amb una estructura cristal·lina ben definida.
3 Definició de mena:
3.1 Mineral o associació de minerals que s’utilitza com a primera matèria per a extreure’n algun element útil, especialment un metall.
4 Propietats de minerals:
4.1 El color és potser la propietat que més ens crida l’atenció quan veiem un mineral. El color és un dels caràcters més importants per a identificar un mineral però de vegades pot ser un criteri enganyós doncs hi ha minerals que poden presentar colors diferents; per exemple la fluorita pot ser incolora, blanca, blava, verda groga i violeta. En alguns minerals aquestes variacions de color fan que en distingim varietats diferents, per exemple quan el quars és incolor parlem de cristall de roca, quan és lila d’ametista, quan és negre de quars fumat i quan és groc de citrí. El color dels minerals pot tenir diferents orígens: Minerals acromàtics. Serien els minerals sense color. Els raigs de llum els travessen sense absorció en la part visible de l’espectre. Serien per exemple el cristall de roca o alguns diamants. Minerals idiocromàtics. El seu color resulta de la presència d’àtoms d’un determinat element; per exemple l’atzurita deu el seu color blau al coure (Cu), la goethita el colo
5 By: Arnau
Show full summary Hide full summary

Similar

La narrativa del renacimiento
Pau Duran
VENTAJAS Y DESVENTAJAS DE SER VEGETARIANO
arnaucliment
Orquestra simfónica
Arnau Bosch Vilargon
RESIDUOS Unidad 15
rafa prados vargas
Revolucion Mexicana
Diego SR
revista electronica
kevin granada
Enzymes
daniel.praecox
Biology AQA 3.1.3 Cells
evie.daines
Business Studies Unit 1
kathrynchristie