El feudalisme

Gema Martinez
Mind Map by Gema Martinez, updated more than 1 year ago
Gema Martinez
Created by Gema Martinez almost 5 years ago
315
0

Description

Mind Map on El feudalisme, created by Gema Martinez on 03/05/2015.

Resource summary

El feudalisme
1 És el sistema social, econòmic i polític que es va desenvolupar a Europa, en els segles IX i XII.
1.1 Va constituir l'eix de l'organització política i social de l'Europa occidental durant l'Edat Mitjana, i en algunes zones es va prolongar, almenys en els seus àmbits econòmics i socials, durant part de l'edat moderna.
1.2 El feudalisme europeu va ser conseqüència de les grans invasions germàniques sobre el món romà, van conduir a la fusió de dos societats, romana i bàrbara, que van ser col·locades a nivells culturals diferents, alterant les dos i determinant l'aparició de noves institucions.
1.3 L'imperi de Carlemany (742-814), va constituir el primer intent de crear una nova ordre. A la seua mort van seguir altres commocions, produïdes per noves migracions i invasions, el que va portar amb si el debilitament de l'imperi Carolingi, ja que els seus successors no van ser capaços d'administrar .
1.3.1 Normandos

Annotations:

  • Les primeres invasions normandes van tenir lloc ja durant el regnat de Carlemany, però les més importants invasions es van produir en la segona meitat del segle IX.
1.3.2 Víkings

Annotations:

  • Els víkings procedien d'Escandinàvia i van aparèixer cap a l'any 800 en diferents punts d'Europa. A aquests atacs es van sumar els hongaresos.
1.3.3 Hongaresos

Annotations:

  • Els hongaresos eren un poble d'Àsia Central, que es van abatre sobre Europa seguint la ruta dels hunos fins al riu Danubi, i des d'aquí van marxar fins a França.
1.4 La desaparició de l'imperi va amenaçar amb sumir Europa en una situació en la qual es van donar transformacions generals de tipus econòmiques, socials i polítiques. Van decaure les ciutats, va disminuir el comerç internacional, es va reduir l'ús de la moneda, la terra va quedar com la principal riquesa ...
1.5 Finalment els reis van deixar en mans dels comtes i marquesos la defensa dels seus territoris. La població espantada va veure que aquests nobles eren la seva única protecció. Així es va formar un nou ordre que va rebre el nom de feudalisme.
Show full summary Hide full summary

Similar

Circulatory System
bridget.watts97
Higher Level Economics
Jim hammerton
enzymes and the organ system
Nour
unit 1 f321 chemistry ocr
methmip
History of Psychology
Reuben Caruana
STEM AND LEAF DIAGRAMS
Elliot O'Leary
Connected Educators
Remind
A2 Philosophy and Ethics: Ethical Theory
Adam Cook
Human Anatomy Final
cierarosebernal3
Intake7 BIM L1
Stanley Chia
Repaso Revalida PR 2016
Leticia Ortiz del Moral