CIVILITZACIO CRETENSE

Gabriel Flores Landte
Mind Map by , created almost 6 years ago

Mind Map on CIVILITZACIO CRETENSE, created by Gabriel Flores Landte on 12/16/2013.

1851
0
0
Tags No tags specified
Gabriel Flores Landte
Created by Gabriel Flores Landte almost 6 years ago
atoms and elements
Danoa400
Physics P3 Fashcards
Holly Bamford
Of Mice and Men Characters - Key essay points
Lilac Potato
Mitosis
Selam H
Test Primer Parcial - Tecnologías de la Información I
Ing. José Luis A. Hernández Jiménez
Elements, Compounds and Mixtures
silviaod119
C2: Material Choices Test
James McConnell
Year 11 Psychology - Intro to Psychology and Research Methods
stephanie-vee
Statistics Key Words
MrOMeara
Spanish Subjunctive
MrAbels
CIVILITZACIO CRETENSE
1 HISTORIA
1.1 Els primers grups en assentar a Creta probablement van arribar des Anatòlia entorn del 7000 a. C. van crear diferents assentaments a l'illa, un d'ells era Cnosos. aquests primers habitants vivien en barraques de fusta, encara que amb el pas del temps canviaran de material com maons de fang i sostres de fusta. Fabricaven eines amb diversos materials com os i pedres i van fer figures de fang de representacions femenines i masculines, la qual cosa indica que ja tenien cert sentit religiós.
1.2
2 CULTURA
2.1 La cultura minoica és aquella de l'edat del coure i del bronze, apareguda a l'illa de Creta entre els anys 3000 i 1400 a. C. S'acostuma utilitzar com a sinònims de cultura minoica: cultura prehelénica, cultura egea, cretenc o minoana1 (per Minos). El seu nom és producte que el seu descobridor, el britànic Sir Arthur Evans relacionés el palau de Cnosos, el més representatiu de la cultura, amb el palau del rei Minos i la llegenda del Minotauro.2 Will Durant es va referir a aquest període com «la primera baula en la cadena europe.
3 HON ES SITUA?
3.1 Creta és la principal illa de Grècia i també una de les més meridionals d'aquest país. Representa una de les fronteres simbòliques entre Orient i Occident. Localitzada a equidistància entre Europa, Àsia i Àfrica, l'illa ocupa una posició geogràfica que li confereix una rica història mentre que la seva posició estratègica li ha valgut l'ésser terreny de nombrosos conflictes entre pobles en el context del control del Mar Mediterrani. L'illa és un punt d'encreuament entre Europa i Àsia Menor, Europa i el Pròxim Orient, així com entre Europa i Àfrica.
4 LA ESCRIPTURA
4.1 Segurament com una necessitat d'organitzar el seu intens comerç, els cretencs van desenvolupar l'escriptura. Escrivien en tauletes d'argila i al principi aquesta escriptura va ser cridada jeroglífica per la semblança amb l'egípcia. Amb el temps es va tornar més simple i lineal, però la majoria d'aquestes tauletes encara avui no han pogut ser desxifrades
4.2

Media attachments