La antiga Roma: les etapes.

marmorantll
Mind Map by , created over 5 years ago

Mind Map on La antiga Roma: les etapes., created by marmorantll on 01/31/2014.

706
0
0
Tags No tags specified
marmorantll
Created by marmorantll over 5 years ago
Část 17.
Nikola Truong
Final Exam
Ms. Wong-Lee
PuKW STEP6 - Hummel
Antonia Ilieva
SDP7 (1) ☉ IITU 2017
Zhandos Ainabek
PuKW - FOLO Wippersberg (mögliche Prüfungsfragen/Prüfungsvorbereitung)
Kamelia Kostadinova
Enzymes and Respiration
I Turner
Anatomy and Physiology - BIO 111 - Test #1 Flashcards
ajudkins
Expertise in Project Management
tonesha_g
GCSE - AQA: C1.1 The Fundamental Ideas in Chemistry
Olly Okeniyi
Types of Learning Environment
Brandon Tuyuc
La antiga Roma: les etapes.
1 Etapa de la monarquía
1.1 La Monarquia Romana, és el terme usat per convenció per definir l'Estat monàrquic Romà des del seu origen, Fundació de Roma fins a la caiguda de la reialesa al 509 ac, més precisament, va des del moment llegendària de la seva fundació el 21 d'abril de l'any 753 a. C. fins al final de la monarquia a l'any 509 a. c., quan l'últim rei, Tarquini el Superb, va ser expulsat i en el seu lloc instaurar la República Romana com a forma de govern Es coneix poc sobre la història del període de la Monarquia Romana, ja que no hi ha registres escrits d'aquesta època que sobrevisquin, i les històries sobre aquest període es van escriure durant la República Romana i Imperi Romà i es basen principalment en llegendes de Virgili (Eneida) i Tito Livio (Ab Urbe condita). No obstant això, la història de la monarquia romana es va iniciar amb la fundació de la ciutat de Roma (Llegenda de Ròmul i Rem)
2 Etaps de la republica
2.1 La República Romana va ser un període de la la civilització romana antiga caracteritzat per una règim de govern republicà. Es va iniciar amb l'enderrocament de la monarquia Romana, 509 a. C., i va durar més de 450 anys, fins als conflictes pel poder, a través d'una sèrie de guerres civils, fins a desembocar en un forma de govern imperial. La República Romana es regeix per un constitució complexa, que es va centrar en els principis d'una separació de poders, controls governamentals, equilibris de poder. L'evolució de la República Romana va ser fortament influenciada per la lluita entre l'aristocràcia, patricis, i els romans amb riqueses, però que no eren de famílies nobles, que eren recolzats pels plebeus per pertànyer a aquesta classe social.
3 Etapa de l'imperi
3.1 Imperi Romà: Es diu Imperi a l'última etapa de la història romana, en la qual roma va ser governada per emperadors. Aquests van implantar un govern absolut, concentrant en la seva persona tots els poders: polítics, militars, religiós i administratius. Aquesta etapa es va iniciar l'any 29 a.C. amb el govern d'August (Octavio) i concloc amb el govern de l'últim emperador romà Ròmul Augústul l'any 476 dc causa de les invasions bàrbares del segle V. El territori de l'Imperi Romà Abastava tres continents: Sud i Oest d'Europa, l'Oest d'Àsia i el Nord d'Àfrica. Dins dels seus límits van quedar: Britània, Gàl · lia, Espanya, Suïssa, els països situats al sud del Rio Danubi, Itàlia, Grècia, Turquia, Àsia Menor i el Nord d'Àfrica.