programari base o de sistema o sistema operatiu

ian lavergne
Mind Map by , created over 3 years ago

d

8
0
0
Tags
ian lavergne
Created by ian lavergne over 3 years ago
7.Examen de Getafe // 8. Examen Manzano // 9.Examen recuperación
Jose Antonio Vazquez
2.AVIOìN Y MOTOR 235 SEP09 CON RESPUESTAS (REPASAR)
Jose Antonio Vazquez
BIOLOGY B1 2
x_clairey_x
programari base o de sistema o sistema operatiu
1 Les funcions del sistema operatiu
1.1 es resumeixen en comunicar-se amb l'usuari i gestionar els recursos d'un equip de manera eficient, així com en servir de suport per a tot el programari d'aplicació.
1.2 Es pot fer una classificació dels sistemes segons diversos conceptes: Segons el nombre d'usuaris, els sistemes poden ser monousuari o multiusuari. Segons el nombre de processos simultanis que es poden executar, els sistemes poden ser monotasca o multitasca. Pel nombre de processadors que suporta: els sistemes poden ser monoprocés o multiprocés.A partir del temps de resposta: els sistemes poden ser de temps real o compartit.
2 Els components que formen part d'un sistema operatiu es resumeixen en la gestió de processos, la gestió de memòria, la gestió de fitxers, la gestió dels sistemes d'Entrada-Sortida i la gestió de l'emmagatzematge secundari.
2.1 Malgrat que hi ha hagut i encara hi ha molts sistemes operatius, es poden agrupar els sistemes més utilitzats en l'entorn domèstic en les següents famílies: • MS-DOS. És un sistema monousuari i monotasca•UNIX. Dissenyat als laboratoris AT&T
3 Al procedir a la instal·lació d'un sistema operatiu cal pensar bé de quina manera s'organitza el disc dur, ja que depenent de la mida i del tipus de sistema es crearan diferents particions.
3.1 Un sistema d'arxius és una estructura que permet emmagatzemar i organitzar fitxers d'ordinador i les dades que contenen. Alguns dels utilitzats han estat FAT, FAT32 i NTFS en Windows o ext2/ext3/ext4 i swap en Linux.
4 El procés d'arrencada del sistema operatiu són els passos que realitza els sistema cada cop que s'engega, tradicionalment des d'una partició primària en el cas de Windows. . Els més utilitzats són Windows Boot Manager i GRUB. Un cop el sistema operatiu es troba instal·lat i configurat cal instal·lar el programari d'aplicació, de manera que aquest estigui disponible a l'ordinador de forma permanent.
5 Les eines de programari que instal·leu en un equip es poden classificar en: • Programari de seguretat: aquells programes que asseguren la pervivència de les dades, com els antivirus, spyware, tallafocs, o eines de còpia de seguretat. • Programari de productivitat: aquells programes que s'encarreguen de facilitar la feina per aconseguir que el rendiment ecònomic del treball sigui major. • Eines d'aministració: permeten configurar diversos aspectes sobre el comportament del sistema. • Creació de continguts: destinats a editar documents destinats a suport paper o web. • Eines multimèdia: s'utilitzen per a l'edició de fitxers multimèdia de tot tipus. • Eines de xarxa i internet: realitzen tasques relacionades amb la comunicació en xarxa o internet. • Programes educatius: tenen com a finalitat oferir nous coneixements o habilitats. • Programari d'oci: són tots els programes que podem classificar com jocs o programes d'entreteniment. • Entorns integrats de desenvolupament (IDEs): serveixen p
5.1 La instal·lació massiva de programari permet instal·lar molts equips de manera ràpida mitjançant la personalització del mitjà d'instal·lació i el clonatge i restauració d'equips.
5.2 L'equip del tècnic és l'equip del laboratori en el qual s'instal·larà tot el programari d'utilitat i els entorns de preinstal·lació que necessiti el tècnic per tal de generar i restaurar les imatges en els equips clients. Per generar un equip del tècnic, necessiteu un equip amb uns requisits de programari que inclouen programari de clonació, per enregistrar CD-DVD, espai per emmagatzemar les imatges i un maquinari amb les prestacions adequades per tal de realitzar totes les tasques.
6 El pas final del procès d'instal·lació d'un sistema operatiu ha de ser la documentació dels passos realitzats de cara a un millor manteniment del sistema instal·lat i la creació de manuals o guies d'usuari destinats a l'usuari final de l'equip. La documentació ens pot ajudar a controlar la posada a punt i els errors d'una manera molt més eficient.
7 Les eines de verificació o diagnòstic ens permeten analitzar un equip informàtic i extreure'n tot tipus d'informació sobre el maquinari i el programari. La documentació per a l'usuari és aquella destinada a la persona que utilitzarà el sistema. El grau de detall variarà tot depenen del tipus d'usuaris que hagin d'utilitzar l'equip i del seu perfil. Ha d'incloure un esquema del connexionat de maquinari, els controladors de dispositius i un disc d'instal·lació o restauració del sistema operatiu,
8 El procés de redacció d'un manual inclou: 1. Planificació inicial: Anàlisi de necessitats, destinataris i documents necessaris. 2. Proposta de document: Estructura que tindrà el manual. 3. Planificació del document: Calendari de tasques, membres de l'equip de redacció i concreció dels documents de suport. 4. Prototipus i especificacions: Eines de palanificació que inclouen el prototipus del manual. 5. Plantilles i manual d'estil: Imprescindibles per tenir un estil unificat. 6. Diverses revisions i esborranys.

Media attachments