programari base o de sistema o sistema operatiu

Description

d
ian lavergne
Mind Map by ian lavergne, updated more than 1 year ago
ian lavergne
Created by ian lavergne almost 8 years ago
28
0

Resource summary

programari base o de sistema o sistema operatiu
  1. Les funcions del sistema operatiu
    1. es resumeixen en comunicar-se amb l'usuari i gestionar els recursos d'un equip de manera eficient, així com en servir de suport per a tot el programari d'aplicació.
      1. Es pot fer una classificació dels sistemes segons diversos conceptes: Segons el nombre d'usuaris, els sistemes poden ser monousuari o multiusuari. Segons el nombre de processos simultanis que es poden executar, els sistemes poden ser monotasca o multitasca. Pel nombre de processadors que suporta: els sistemes poden ser monoprocés o multiprocés.A partir del temps de resposta: els sistemes poden ser de temps real o compartit.
      2. Els components que formen part d'un sistema operatiu es resumeixen en la gestió de processos, la gestió de memòria, la gestió de fitxers, la gestió dels sistemes d'Entrada-Sortida i la gestió de l'emmagatzematge secundari.
        1. Malgrat que hi ha hagut i encara hi ha molts sistemes operatius, es poden agrupar els sistemes més utilitzats en l'entorn domèstic en les següents famílies: • MS-DOS. És un sistema monousuari i monotasca•UNIX. Dissenyat als laboratoris AT&T
        2. Al procedir a la instal·lació d'un sistema operatiu cal pensar bé de quina manera s'organitza el disc dur, ja que depenent de la mida i del tipus de sistema es crearan diferents particions.
          1. Un sistema d'arxius és una estructura que permet emmagatzemar i organitzar fitxers d'ordinador i les dades que contenen. Alguns dels utilitzats han estat FAT, FAT32 i NTFS en Windows o ext2/ext3/ext4 i swap en Linux.
          2. El procés d'arrencada del sistema operatiu són els passos que realitza els sistema cada cop que s'engega, tradicionalment des d'una partició primària en el cas de Windows. . Els més utilitzats són Windows Boot Manager i GRUB. Un cop el sistema operatiu es troba instal·lat i configurat cal instal·lar el programari d'aplicació, de manera que aquest estigui disponible a l'ordinador de forma permanent.
            1. Les eines de programari que instal·leu en un equip es poden classificar en: • Programari de seguretat: aquells programes que asseguren la pervivència de les dades, com els antivirus, spyware, tallafocs, o eines de còpia de seguretat. • Programari de productivitat: aquells programes que s'encarreguen de facilitar la feina per aconseguir que el rendiment ecònomic del treball sigui major. • Eines d'aministració: permeten configurar diversos aspectes sobre el comportament del sistema. • Creació de continguts: destinats a editar documents destinats a suport paper o web. • Eines multimèdia: s'utilitzen per a l'edició de fitxers multimèdia de tot tipus. • Eines de xarxa i internet: realitzen tasques relacionades amb la comunicació en xarxa o internet. • Programes educatius: tenen com a finalitat oferir nous coneixements o habilitats. • Programari d'oci: són tots els programes que podem classificar com jocs o programes d'entreteniment. • Entorns integrats de desenvolupament (IDEs): serveixen p
              1. La instal·lació massiva de programari permet instal·lar molts equips de manera ràpida mitjançant la personalització del mitjà d'instal·lació i el clonatge i restauració d'equips.
                1. L'equip del tècnic és l'equip del laboratori en el qual s'instal·larà tot el programari d'utilitat i els entorns de preinstal·lació que necessiti el tècnic per tal de generar i restaurar les imatges en els equips clients. Per generar un equip del tècnic, necessiteu un equip amb uns requisits de programari que inclouen programari de clonació, per enregistrar CD-DVD, espai per emmagatzemar les imatges i un maquinari amb les prestacions adequades per tal de realitzar totes les tasques.
                2. El pas final del procès d'instal·lació d'un sistema operatiu ha de ser la documentació dels passos realitzats de cara a un millor manteniment del sistema instal·lat i la creació de manuals o guies d'usuari destinats a l'usuari final de l'equip. La documentació ens pot ajudar a controlar la posada a punt i els errors d'una manera molt més eficient.
                  1. Les eines de verificació o diagnòstic ens permeten analitzar un equip informàtic i extreure'n tot tipus d'informació sobre el maquinari i el programari. La documentació per a l'usuari és aquella destinada a la persona que utilitzarà el sistema. El grau de detall variarà tot depenen del tipus d'usuaris que hagin d'utilitzar l'equip i del seu perfil. Ha d'incloure un esquema del connexionat de maquinari, els controladors de dispositius i un disc d'instal·lació o restauració del sistema operatiu,
                    1. El procés de redacció d'un manual inclou: 1. Planificació inicial: Anàlisi de necessitats, destinataris i documents necessaris. 2. Proposta de document: Estructura que tindrà el manual. 3. Planificació del document: Calendari de tasques, membres de l'equip de redacció i concreció dels documents de suport. 4. Prototipus i especificacions: Eines de palanificació que inclouen el prototipus del manual. 5. Plantilles i manual d'estil: Imprescindibles per tenir un estil unificat. 6. Diverses revisions i esborranys.
                      Show full summary Hide full summary

                      Similar

                      PRUEBAS PILOTO
                      jakelinedb55
                      FUNCIONES ADMINISTRATIVAS DE LIDERAZGO.
                      Cris Díaz
                      MACROECONOMIA ELEMENTOS
                      paolajimenezm14
                      comunicación efectiva
                      dianablablabla92
                      2.AVIOìN Y MOTOR 235 SEP09 CON RESPUESTAS (REPASAR)
                      Jose Antonio Vazquez
                      7.Examen de Getafe // 8. Examen Manzano // 9.Examen recuperación
                      Jose Antonio Vazquez