Pitàgores

Description

Note on Pitàgores, created by Mar Forné Luna on 24/09/2014.
Mar Forné Luna
Note by Mar Forné Luna, updated more than 1 year ago
Mar Forné Luna
Created by Mar Forné Luna over 9 years ago
325
1

Resource summary

Page 1

Pitàgores es considerat el primer matemàtic pur.  Va ser el primer en crear les normes teòriques dels càlculs matemàtics enlloc de limitar-se a les pràctiques.  Ell i els seus seguidors, anomenats pitagòrics, consideraven els nombres com a principi explicatiu de la realitat, i en van fundar la seva ciència. Una de les seves principals preocupacions era l'estructura de la realitat (la forma) a diferència dels filòsofs anteriors (jonis), que es preocupaven més per la matèria. Per tant, el seu objectiu era la recerca de l'estructura matemàtica del món, de la qual en va fer una investigació científica. Segons Pitàgores l'estructura de l'univers respon a unes harmonies matemàtiques: és aritmètica i geomètrica. 

Pitàgores va fer aportacions molt importants en les matemàtiques com:*Teorema de Pitàgores                                                          *Classificació dels nombres*Resolució de les equacions de segon grau                        *Descobriment del'existència dels irracionals*Teoria de les proporcions                                                   *Existència de 5 poliedres regulars (associats a diferents (elements)

BIOGRAFIA Pitàgores de Samos, més conegut com a Pitàgores, va ser un filòsof grec presocràtic, és a dir, un dels pensadors anteriors a Sócrates, els quals busquen l'essencia o l'arché de les coses per explicar-ne el seu origen de forma racional i no basant-se en els mites. No se sap amb exactitud els anys del seu naixement i la seva mort però es calcula que oscil·laria entre el 572 aC- 496aC. Va néixer a l'illa de Samos, a l'Índia va rebre els estudis bàsics i va fundar la seva escola a Crotona (escola pitagòrica). Va estar present en el camp de les matemàtiques, de la astronomia i de la música. El àmbit on més va destacar va ser en les matemàtiques ja que va elaborar el conegut Teorema de Pitàgores, entre altres descobriments matemàtics. 

El símbol amb el què es reconeixia la doctrina de Pitàgores s'anomenava "tetrakys". Defineix la suma de 1,2,3,4 com a graus d'evolució a la perfecció: el nombre 10.

Pitàgores

ARJÉ: Matemàtiques

PENSAMENT

Show full summary Hide full summary

Similar

Respiratory System
bridget.watts97
Unit 1 Sociology: Family Types
ArcticCourtney
GCSE Maths: Understanding Pythagoras' Theorem
Micheal Heffernan
Using GoConqr to study science
Sarah Egan
Factores Humanos en la Aviación
Adriana Forero
el centro comercial
Pamela Dentler
Cell Physiology and General Physiology of Excitable Tissues- Physiology PMU 2nd Year
Med Student
1PR101 2.test - Část 5.
Nikola Truong
1PR101 2.test - Část 11.
Nikola Truong
Music Therapy - CBMT practice exam #2
Jessica H.
Topic
TEL Bath