ACROSPORT II

Description

FIGURES I COREOGRAFIES
mar begue
Note by mar begue, updated more than 1 year ago
mar begue
Created by mar begue over 10 years ago
323
0

Resource summary

Page 1

ACROSPORTL'acrosport és un esport acrobàtic coreogràfic que integra tres elements fonamentals: formació de figures o piràmides corporals, acrobàcies i elements de força, i flexibilitat equilibris com a transicions entre figures. Té elements de ball, salts i elements gimnàstics com a component coreogràfic, que li atorguen el grau d'artístic.

Acròbata o àgil. Són els que realitzen els elements més complicats. Solen enfilar-se a les posicions més altes de les piràmides. Portor. És aquell que se situa com a base, utilitzant el seu cos com a suport. Aquest pot ser estàtic o dinàmic i les posicions bàsiques del portador són: supina (tombat cap per amunt), quadrúpeda (quatre suports) i bípeda (de peu, dos suports). Ajudant. La seva funció és ajudar als membres del grup en els moments o en les fases que ho requereixin. La seva posició és estètica en l'estructura final.

ELS PROTAGONISTES 

ACRÒBATA

Portor

PORTOR

AJUDANT

ORIGENSDocuments gràfics sobre l'antic Egipte ja reflecteixen artistes duent a terme diferents actuacions acrobàtiques, malabarístiques ,...A finals del segle XVIII aquestes activitats es van desenvolupar plenament al circ. A Espanya les primeres manifestacions circenses provenen dels joglars.A cada exercici de circ li correspon un aparell de la Gimnàstica Artística:La construcció de piràmides humanes s'observa al llarg de la història com un fenomen exponent de la cultura dels pobles que obeeix a diverses formes de manifestació al llarg de la seva evolució històrica. A Catalunya es destaca els castellers: composició estàtica o dinàmica en què uns pugen sobre altres formant una torre, un castell o una piràmide. També destaquen alguns grups molt coneguts a la Comunitat Valenciana, on també té una gran importància a alguns pobles de l'interior.

CATEGORIESL'acrosport té un total de 6 categories:Parelles: Format per dues persones que poden ser Mixtes: Un home i una dona Femenines: Dues dones Masculines: Dos homes Trios femenins: Format per tres donesQuartets masculins: Format per quatre homesGrups mixtes: Format per un nombre de persones que va des de 3 fins a 6 ambdós inclosos en què el sexe no influeix.

Pensareu..... per què el professor vol fer ACROSPORT dins del curriculum d'Educació Física?..... No, no m'he tornat boig, la resposta és senzilla, doncs perque aquesta activitat desenvolupa diferents aspectes relacionats amb la matèria i el curriculum de l'assignatura;  per exemple:la creativitat (partint dels coneixements previs dels alumnes i de les posicions del cos es poden realitzar variades formes corporals i expressives per tal de sorprendre i enriquir la resta del grup) la cooperació (ja que tots els membres del grup han de col·laborar per tal de realitzar les piràmides o figures pertinents, a més han de decidir temes de gran importància com el vestuari, la durada del muntatge, la coreografia, el maquillatge, la música...)Altres aspectes fonamentals que van acabar fer-me decidir a incloure'l dins del currículum son: Autosuperació: l'Acrosport fomenta i desperta la motivació per part de l'alumnat, ja que és una activitat molt nova. Això comporta una gran superació per part dels participants. Autoestima: tots els alumnes formen part directa de les activitats i això fa que qui les realitza se senti important. És necessari que el mestre utilitzi reforços positius. Expressivitat: en totes les accions i moviments s'utilitza l'expressivitat, un component al qual no se li dóna molta important i és fonamental per al desenvolupament ple de l'alumne. Motricitat: el moviment i la motricitat van associats. En les acrobàcies s'utilitza tant la força com l'agilitat, velocitat i fins i tot la resistència Crec que ja hi ha prous motius, no creieu? ..... VINGA , CONTINUEM!! :)

QUALITATS  PEDÀGOGIQUES

MESURES DE SEGURETAT

INTRODUCCIÓ

CONSTRUCCIÓ

Show full summary Hide full summary

Similar

An Inspector calls Techniques
anya14
Physics: Energy resources and energy transfer
katgads
How did Hitler challenge and exploit the Treaty of Versailles 1933 - March 1938?
Leah Firmstone
History - Germany 1918 - 1945
Grace Evans
Atomic Structure
Jenni
GCSE Physics Revision notes
Megan McDonald
Mind Maps with GoConqr
Elysa Din
Japanese Hiragana
pangcaberte
New English Literature GCSE
Sarah Egan
Cuadro sinóptico de la función de la planeación
Elliot Anderson