L'època hel·lenística

Descrição

Mapa Mental sobre L'època hel·lenística, criado por rafa Morató em 02-01-2014.
rafa Morató
Mapa Mental por rafa Morató, atualizado more than 1 year ago
rafa Morató
Criado por rafa Morató mais de 10 anos atrás
1629
0

Resumo de Recurso

L'època hel·lenística
  1. Es considera un període de transició, potser fins i tot de declivi o de decadència, entre l'esplendor del període clàssic de Grècia i el poder de l'Imperi romà que el succeiria. A més de l'esplendor de les ciutats, com ara Alexandria, Antioquia de l'Orontes i Pèrgam, la importància de l'intercanvi comercial, el mestissatge de cultures, el paper dominant de la llengua grega i la seva difusió, van modificar profundament l'Orient Pròxim, que després seria part de l'Imperi romà.
    1. Abarca un període de temps d'abast històricament difús, que comença amb la mort d'Alexandre el Gran (en el 323 aC, any també de la mort d'Aristòtil) i arriba fins finals del segle II dC. A vegades s'assigna el començament de l'època hel·lenista als anys de la conquesta de l'imperi persa per Alexandre el Gran i el seu acabament als anys de l'apogeu de l'imperi romà, allargant fins i tot el període grecoromà fins a la caiguda de l'imperi romà.
      1. La monarquia hel·lenística
        1. La monarquia hel·lenística era personal, la qual cosa significava que podia arribar a ser sobirà qualsevol que, per mitjà de la seva conducta, els seus mèrits o les seves accions militars, pogués aspirar al títol de basileus. En conseqüència, la victòria militar era, la majoria de les vegades, l'acte que legitimava l'accés al tron, permetent així regnar sobre una província o un estat.
        2. L'hel·enisme
          1. L'hel·lenisme és el fenomen de difusió de l'esperit grec (llengua i cultura) en l'àmbit del món oriental, difusió que suposa una universalització d'aquesta cultura, vehiculada pel grec com a idioma comú (koinè), dins no obstant això d'un procés històric de descomposició de l'imperi macedònic, que passa per les fases de desmembrament, conquesta de Grècia per Roma i el sorgiment de l'imperi romà. Aquesta època de profundes transformacions socials està marcada per l'aparició de les anomenades.

          Semelhante

          SEGREDO DOS GÊNIOS
          Euler RA
          EMPREGO (PORQUE)
          julianodanielp
          Direito Administrativo - Visão Geral
          tiago meira de almeida
          Biologia e Geologia - Biologia 10º ano, parte II - Ensino Secundário Português
          Heres Oliveira
          Conceitos de Contabilidade
          Alessandra S.
          Improbidade Administrativa - Lei 8429/92 - Arts. 1º ao 8º
          Suzy Nobre
          GESTAO ESTRATÉGICA DE RH
          Matheus Miranda
          Brasil: Primeiro Reinado e Período Regencial
          Professor Junior
          Quiz - Advérbios
          Rodrigo de Freit9506
          Transformações Químicas e Físicas
          Andrea Barreto M. Da Poça
          Cronograma de Estudos 2017
          Camila Rossi