Συμπλήρωσε τα κενά με τον κατάλληλο τύπο του επιθέτου

Description

2 Greek language Quiz on Συμπλήρωσε τα κενά με τον κατάλληλο τύπο του επιθέτου, created by Ιουλίτα Αγγελοπούλου on 24/05/2016.
Ιουλίτα Αγγελοπούλου
Quiz by Ιουλίτα Αγγελοπούλου, updated more than 1 year ago
Ιουλίτα Αγγελοπούλου
Created by Ιουλίτα Αγγελοπούλου almost 8 years ago
95
0

Resource summary

Question 1

Question
Συμπλήρωσε τα κενά με τον κατάλληλο τύπο του επιθέτου επιεικής Ο παππούς δε συμπαθούσε τους σκληρούς ανθρώπους˙ ο ίδιος μάλιστα ήταν πολύ [blank_start]επιεικής[blank_end]. Είχε όλα τα γνωρίσματα του συνετού και [blank_start]επιεικούς[blank_end] ανθρώπου.
Answer
  • επιεικής
  • επιεικούς

Question 2

Question
Συμπλήρωσε τα κενά με τον κατάλληλο τύπο του επιθέτου: α.συνεχής και β. διεθνής Πίστευε ότι η ανθρωπότητα πολλές φορές ήταν θύμα των [blank_start]συνεχών[blank_end] προστριβών που προκαλούσαν οι φιλοδοξίες των ηγεμόνων και ότι για να τις αποφύγουμε πρέπει το [blank_start]διεθνές[blank_end] ενδιαφέρον να στρέφεται στη φιλία των λαών.
Answer
  • συνεχών
  • διεθνές

Question 3

Question
Συμπλήρωσε τα κενά με τον κατάλληλο τύπο του επιθέτου: στοιχειώδης Έλεγε ότι ο καθένας πρέπει να εκτελεί τουλάχιστον τα [blank_start]στοιχειώδη[blank_end] καθήκοντά του. Αγαπούσε τους προκομμένους εργάτες που είχε στο κτήμα του και φρόντιζε όχι μόνο για την κάλυψη των [blank_start]στοιχειωδών[blank_end] αναγκών τους, αλλά και για τις αμοιβές και τα δώρα τους.
Answer
  • στοιχειώδη
  • στοιχειωδών

Question 4

Question
Συμπλήρωσε τα κενά με τον κατάλληλο τύπο του επιθέτου: ευφυής Η γιαγιά μου είχε το σπινθηροβόλο πνεύμα μιας [blank_start]ευφυούς[blank_end] γυναίκας.
Answer
  • ευφυούς

Question 5

Question
Συμπλήρωσε τα κενά με τον κατάλληλο τύπο του επιθέτου: α.μεγαλοφυής και β.ιδεώδης Θαύμαζε τις [blank_start]μεγαλοφυείς[blank_end] προσωπικότητες της ιστορίας και πολλές φορές μιλούσε για τις [blank_start]ιδεώδεις[blank_end] λύσεις που είχαν επιτύχει.
Answer
  • μεγαλοφυείς
  • ιδεώδεις

Question 6

Question
Συμπλήρωσε τα κενά με τον κατάλληλο τύπο του επιθέτου: α. συμπαθής και β. διεθνής Ο Αντώνης, ο γιος του Αργύρη και της Ελευθερίας, ήταν μέλος του [blank_start]συμπαθούς[blank_end] σωματείου σχεδιαστών και της τοπικής οργάνωσης της [blank_start]Διεθνούς[blank_end] Αμνηστίας.
Answer
  • συμπαθούς
  • Διεθνούς
Show full summary Hide full summary

Similar

Συμπληρώνω τα κενά με σύνθετα με πρώτο συνθετικό το δι(σ-)
Ιουλίτα Αγγελοπούλου
Συμπλήρωσε τα κενά με τη σωστή λέξη
Ιουλίτα Αγγελοπούλου
Organic Chemistry
Ella Wolf
CPA Exam Topics and breakdown
joemontin
Creating a revision planner using Calender
justin@migs
Japanese Hiragana
pangcaberte
The Nervous System and Hormones (Part 1)
Naomi Science
Vampires, Dracula, and Morality Victorian Anxieties!
Anna-Maria Kotulski
Literary Techniques in Othello
Rebecca Hunter
Unit 1 Chapter 1 Items
Gene G. Dydasco
Organic Nomenclature
Megan Chansavang