Geografia grega del text estudiat

Description

Geografia grega del text estudiat
Eva Giner Vallet
Slide Set by Eva Giner Vallet, updated more than 1 year ago
Eva Giner Vallet
Created by Eva Giner Vallet over 5 years ago
12
1

Resource summary

Slide 1

    Βυζάντιον fou una ciutat grega de Tràcia, a la riba del Bòsfor, que va ocupar un lloc molt important en la història. Ja en l'antiguitat va estar disputada als grecs pels perses. Sota el nom de Constantinoble, fou capital de l'Imperi Romà d'Orient, conegut com l'Imperi Bizantí. Correspon a l'actual ciutat turca d'Istanbul. Segons la crònica de Joan Malales, el seu fundador es deia Bizant, que alguns han confós amb el mític fill de Posidó.
    Βυζάντιον

Slide 2

    Χίος
    Χίος és una illa grega de la mar Egea propera a la costa asiàtica. Superfície de 842 km²  Població uns 55.000 habitants.  Costa de 213 km. La muntanya més alta és el mont Pelineo (1297 m). Antigament el seu nom fou Etàlia, Macris o Pitiüsa. Formada per l'illa principal i Inousses i Psara. La capital és Chios. Als pobles del nord se'ls anomena Voriohora i als del sud Notiohora o Mastichohora. Quios fou suposadament el lloc de naixement d'Homer.

Slide 3

    Εὔβοια
    Illa de Grècia, la més gran després de Creta, al nord de l'Àtica i a l'est de Beòcia, Lòcrida i Tessàlia de les quals està separada per l'estret d'Euripo. Fou coneguda també amb el nom de Negrepont. Juntament amb l'illa Skíros forma la prefectura o nomós d'Eubea (4167 Km² i 220.000 habitants capital Calcis.

Slide 4

    Ἀθῆναι
    Capital de Grècia, la capital de la regió grega de l'Àtica i la ciutat més gran del país. Població de 664.046. Superfície de 38,964 km². És el centre de la vida econòmica, cultural i política grega. Fou una poderosa polis i un important centre del coneixement de l'Antiga Grècia. Durant l’època clàssica de Grècia, Atenes va tenir una gran importància en el desenvolupament de la democràcia. Centre cultural.

Slide 5

    És una ciutat del sud-est de Grècia situada al nomós (departament) de l’Àtica, a la riba del  golf Sarònic. És el port d'Atenes i un dels més actius i importants de Grècia. El Pireu es va constituir com a ciutat cap a l'any 450 a.C moment en què el seu port ja estava al servei de la ciutat d'Atenes. Entre els anys 461 a.C i 457 a.C es van construir les muralles que unien les dues ciutats. L'any 86 a.C la ciutat va ser destruïda pel general romà Sil·la. Reconstruïda per l’emperador Adrià. Va a tornar a tenir rellevància durant el XIX després de la independència de Grècia.
    Πειραιεύς

Slide 6

    ἀκρόπολις
    L’acròpoli d’Atenes és l’acròpoli grega més important. L'Acròpoli era, literalment, la “ciutat alta” i estava present a la majoria de ciutats gregues, amb una doble funció: defensiva i com a seu dels principals llocs de culte. L'Acròpoli d'Atenes està situada sobre un turó a uns 165 metres per sobre del nivell de la ciutat. També és coneguda com a Cecròpia en honor del llegendari home serp, Cècrops, rei d’Atenes.
Show full summary Hide full summary

Similar

Griego - Vocabulario Básico
maya velasquez
Morfosintaxis básica de griego antiguo
rfernan.pac
Alfabeto Griego
isabel marques
Frase griega con análisis sintáctico y traducción
Olga Ribelles
Vocabulario de griego para examen
FARTHER Master
Autores clásicos de tragedia
kmila Mendoza
Clases sociales en Atenas
María Victoria Ezquerra Martínez
Sistema Numerico Griego
danyskate96
III. PER. DEL GRIEGO AL ESPAÑOL (R,L,L)
Raúl De León López
Literatura Clásica y Latina
Jose Lopez
Diagrama de sintaxis y morfologia de un texto en griego
Vero Gómez