Didàctica de la suma i la resta

Description

Slide Set on Didàctica de la suma i la resta , created by jfs14unimatemàtiques on 09/01/2016.
jfs14unimatemàtiques
Slide Set by jfs14unimatemàtiques, updated more than 1 year ago More Less
Íngrid CM
Created by Íngrid CM over 8 years ago
jfs14unimatemàtiques
Copied by jfs14unimatemàtiques over 8 years ago
10
0

Resource summary

Slide 1

    Didàctica de la suma i la resta
    3.2.1. CONTEXTOS INICIALS DE LA SUMA a)Procés d'ensenyament de la suma b) Procés d'ensenyament de les sumes portant-ne3.2.2. CONTEXTOS INCIALS DE LA RESTA a)Procés d'ensenyament de la restab) Procés d'ensenyament de les restes portant-ne+3.2.3 RECURSOS I MATERIALS PER L'ENSENYAMENT DE LES SUMES I RESTES
    Caption: : Exemple de suma amb pomes

Slide 2

     Contextos inicials de la suma
    Problemes tipus I: La suma com a reunió d'objectes*Introduir l'operació de la suma quan els alumnes puguin visualitzar quantitats petites (0-5) La imaginació de les quantitats és important.*Després que s'hagin imaginat diferents situacions, plantejem enunciats. És important tenir material (retoladors, gomes..) per poder comptar. També s'ha d'introduir termes com "Tinc" "veig" o "en total".

Slide 3

    Problemes tipus II: La transformació de mesures 1- La suma com a operador, representada per elements- En considerar la suma com operador, hem de tenir en compte que: *El primer sumand -> quantitat estàtica*El segon -> en moviment -Aquesta suma es representa amb operacions en horitzontal, i després es pot representar en vertical.
    Caption: : PRIMERAMENT, SEN'S PLANTEJA UN ENUNCIAT I LA PREGUNTA QUE EN RESULTA ÉS: "QUANTS PEIXOS HI HA A LA PEIXERA?" NOSALTRES, HEM DE VEURE QUE TENIM 6 PEIXOS I QUE EN POSEM 3 MÉS, PER TANT HEM DE SUMAR LES QUANITATS. PER PODER FER-HO, HO ESCRIVIM HORITZONTALMENT : 6 + 3 = 9 PEIXOS. QUAN JA HEM ASSOLIT AQUEST CONEIXEMENT, PODEM REPRESENTARLA VERTICALMENT.

Slide 4

    Problemes tipus II: La transformació de mesures2- La suma com a operador, representada a la recta numèrica En la recta numèrica hem de distingir els dos sumands: Primer: Hem de representar els conunts numèrics a sobre de la recta.  Després: On hi ha la quantitat inicial, hi fem actuar una en moviment que és l'operador i que podem representar amb un animal quan salta.   
    Caption: : EN AQUESTA FOTOGRAFIA ES VEUEN DUES RECTES: EN LA PRIMERA UN SALT QUE VA DES DEL NÚMERO 0 FINS EL 10 (QUANTITAT INICIAL), ALEHORES, HI HA UN ALTRE INDICADOR QUE EN AQUEST CAS ÉS EL SALT, I VA DES DEL NÚMERO 10 FINS EL 12 I QUE PER TANT, SÓN DOS NÚMEROS MÉS. AIXÒ ES TRADUEIX AMB LLENGUATGE NUMÈRIC: 10 + 2 =12

Slide 5

    a)Procés d'ensenyament de la suma 
    Considerem nivells per a que sigui més fàcil.NIVELL 1) SUMA PER REUNIÓ D'OBJECTES COMPRESOS ENTRE EL 0 I EL 5Els docents hem de plantejar sumes amb numeros entre el 0 i el 5 i que per tant com a màxim ens donarà un resultat de 5.N 2) SUMES DE NOMBRES D'UNA XIFRA AMB RESULTATS ENTRE EL 0 I EL 10.Els docents hem de plantejar sumes amb numeros entre el 0 i el 10 i que per tant com a màxim ens donarà un resultat de 10. És important primer que tinguin un resultat de 6 o inferior i després anar augmentan.

Slide 6

    N 3) SUMES AMB RESULTATS ENTRE 10 I 20Els números es visualitzen com unitats: 14 unitats en comptes d' 1 desena i 4 unitats.Es plantegen tots els resultats possibles, visualitzant els grups de deu en deu. 

Slide 8

    N 4) SUMES AMB DESENESAgafem com a referència el procés seguit en les sumes d'unitats i continuem el mateix sistema per sumar amb les desenes. Es bó visualitzar els grups de 10N 5) SUMES AMB NÚMEROS AMB DESENES I UNITATSInicialment els números es visualitzen com unitats, 30 unitats i 7 unitats en lloc de 3 desenes i 7 unitats.N 6) SUMES AMB TRES SUMANDS

Slide 9

    b) Ensenyament de les sumes portant-ne
    -Els nens han de representar els nombres amb materials o blocs de base 10 per poder fer agrupacions corresponents i calcular el resultat- Dibuixar, diferenciar unitats i desentes i fer agrupacions permet justificar l'algorisme estàndard que utilitzem.

Slide 10

     Contextos inicials de la resta
    Problemes tipus I: Composició de mesures. La resta com a diferència d'objectes.La resta tracta de trobar allò que manca a una quantitat per arribar a una altra quantitat. Problemes tipus II: Transformació de mesures. La resta com a operador.Volem calcular el resultat obtingut en treure una quantitat d'una altra donada.*Utilitzarem una quantitat fica i la modifiquem amb una acció (per ex: menjant). 

Slide 11

    a)Procés d'ensenyament de la resta
    -Inicialment les quantitats es veuen com un tot, no es diferencien les unitats i les desenes. -Després de coneixer les desenes, fem restes entre la primera i la segona desena ( important l'ús de la recta numèrica ) 

Slide 12

    b)Ensenyament de la resta portant-ne
    -> És important saber que per als nens del cicle inicial, els hi és complicant entendre-les i que s'hauria de treballar més endavant.-Per representar un nombre, està be representar-ho de forma gràfica i mecanitzant l'activitat.
    Caption: : Per representar un nombre, per exemple el 34, prenem tres bosses amb deu boletes cadascuna i a més quatre boletes soles. Obrim una única bossa i sumem les 10 boletes a les 4 soltes. Així tindrem 2 desenes i 14 unitats.

Slide 13

Show full summary Hide full summary

Similar

Cerca le lunghezze equivalenti
Simona Rivi
GLI ANGOLI
c.croceicscondov
Promedios
ernestohuamani
Educación STEM
Alejandro Acosta
RELACIÓN DE LA TECNOLOGÍA CON OTRAS DISCIPLINAS
Mr.Nutria .
Silabo
Vane Vasconez
Geometria
Sara Balocco
examen de trigonometria
Ernesto Mendoza Arotinco
Test Matematico
christian nuñez
Los conjuntos
Naomi Janco
MATEMATICAS FINANCIERAS
Carlos Muñoz3105