El barber de Sevilla

Description

Barber de Sevilla
vilanova.nuria115079
Slide Set by vilanova.nuria115079, updated more than 1 year ago
vilanova.nuria115079
Created by vilanova.nuria115079 about 8 years ago
13
0

Resource summary

Slide 1

Slide 2

    El barber de Sevilla
    El barber de Sevilla és una opera bufa dividida en dos actes amb música en directe, composta per Gioachino Rossini i el llibret de Cesare Sterbini basat en la comedia del barber de Sevilla. L'estrena va ser el 20 de Febrer del 1816 a Roma i va ser una de les primeres operes italianes que es va representar als Estats Units.

Slide 3

    Argument
    L'òpera tracta sobre la parella del conde d'Almaviva i la Rosina (la pupila del metge Bartolo) que vol casar-se amb ella. Per a evitar-ho, demanen ajuda al barber de la ciutat. El barber aconsegueix enganyar al metge Bartolo. Finalment, ell és el que casa a Almaviva 
    Caption: : Imatge de la obra

Slide 4

    Personatges
    1. Rosina: És la pupil·la  del doctor Bartolo, i es la novia i, finalment dona, del comte d'Almaviva. És mezzosoporano i és interpretada per  Geltrude Righetti.2. Doctor Bartolo: És el metge de la ciutat i el tutor de Rosina. Vol casar-se amb ella. És baix i és interpretat per Bartolomeo Botticelli.3. Comte d'Almaviva: És un noble de la ciutat que també utilitza el mal nom de Lindoro. És el novio de Rosina, i posteriorment el seu home. És tenor i és interpretat per Manuel Garcia.4. Figaro: És el barber de Sevilla. És baríton i és interpretat per Luigi Zamboni.5. Basillo: És el mestre de música i còmplice de Bartolo. És baix i és interpretat per Zenobio Vitarelli.6. Berta: És la criada del Doctor Bartolo, secretament enamorada d'ell. És soprano i és interpretada per Elisabetta Loyselet.7. Fiorello: És el criat del compte d'Almaviva. És baix i és interpretat per Paolo Biagelli.8. Ambrogio: És un paper mínim, de vegades mut. És baix.

Slide 5

    ·Dues flautes, un oboè (dos a la simfonia), dos clarinets, dos fagots.·Dues trompes, dues trompetes.·Timbales (només a la simfonia), bombo, sistre.·Guitarra.  ·Màquina de vent.·Corda.·Per als recitatitus: piano (violoncel i contrabaix ad líbitum.
    Instrumentació

Slide 6

Show full summary Hide full summary

Similar

Control de 5è
Ana Pitarch Badal
ÓPERA
Javier Valdes
NOMS TÍTOL ÒPERA
benjagarzon
Photosynthesis and Respiration Quiz
Selam H
Respiratory System
bridget.watts97
Study Plan
mlanders
Resumo para o exame nacional - Felizmente Há Luar!
miminoma
A2 Ethics - Virtue Ethics
Heloise Tudor
Biology AS Level UNIT 1
Valentin Andrei
Key Biology Definitions/Terms
jane zulu
1. Craniul – particularități structurale și compartimente. Oasele occipital, frontal, parietal şi sfenoidul.
Hard Well