DÜNYA'NIN YENİ YEDİ HARİKASI

Description

2007 yılında dünya genelinde yapılan oylamalar sonucunda ilan edilen dünyanın yeni yedi harikası
Arkeoloji Biz
Slide Set by Arkeoloji Biz, updated more than 1 year ago
Arkeoloji Biz
Created by Arkeoloji Biz about 7 years ago
735
0

Resource summary

Slide 1

    Machu Picchu ya da Machu Pikchu ([mɑtʃu pixtʃu]), deniz seviyesinden 2,430 metre yükseklikte bir dağ sırtı üzerinde yer alan bir 15. yüzyıl Inca kalesidir. Peru'daki Machupicchu Bölgesi Urubamba Eyaleti, Cusco Bölgesi'nde, Cuzco'nun 80 kilometre kadar (50 mil) kuzeybatısında ve Urubamba Nehri'nin aktığı Sacred Vadisi'nin üzerinde yer almaktadır. Machu Picchu, Peru'daki Tarihi Tapınak, 1983'te UNESCO Dünya Mirası Listesine girdi. Machu Picchu, 2007 yılında dünyadaki Yeni Yedi Harikalardan biri oldu ve dünya çapında bir İnternet araştırmasında yer aldı.
    Machu Picchuya da Machu Pikchu PERU

Slide 2

    Rio de Janeiro, Brezilya'daki Christ the Redeemer,(Kurtarıcı İsa Heykeli) Heykelin uzunluğu 30 metre (98 ft), 8 metrelik (26 ft) kaidesini içermiyor ve kolları 28 metre (92 ft) genişliğinde uzanıyor. Karşılaştırıldığında, Özgürlük Anıtı'nın tabandan meşale yüksekliğinin yaklaşık üçte ikisi kadardır.Heykelin ağırlığı 635 metrik tondur (625 uzunluğunda, 700 kısa ton) ve Rio şehrine bakan Tijuca Ormanı Milli Parkı'ndaki 700 metrelik (2,300 fit) Corcovado dağının zirvesinde bulunmaktadır. Hristiyanlığın dünyadaki sembolü olan heykel hem Rio de Janeiro hem de Brezilya'nın kültürel bir simgesi haline geldi ve Dünyanın Yeni Yedi Harikasından biri olarak listeleniyor. Betonarme ve sabuntaşından yapılmış olup 1922 ve 1931 yılları arasında inşa edilmiştir.
    Kurtarıcı İsa Heykeli, Brezilya

Slide 3

    Nabatyalılar tarafın Raqu olarak bilinen Petra ), güney Ürdün'de tarihi ve arkeolojik bir kenttir. Kent, kayalık mimarisi ve su kanal sistemi ile ünlüdür. Petra için başka bir isimi Kayaların renginden dolayı Kırmızı Şehir'dirMuhtemelen MÖ 312'de Arap Nabatalıların başkenti olarak kurulmuş olan bu bölge Ürdün'ün sembolüdür ve Ürdün'de en çok ziyaret edilen turistik merkezdir. Nabatalılar Petra'nın bölgesel ticaret yollarına olan yakınlığından yararlanan, önemli bir ticaret merkezi haline gelen göçebe Araplardı; Nabatalılar ayrıca çorak çöllerde etkili su toplama yöntemleri kurma ve yapıları katı kayalara oyma yetenekleri ile tanınırlar.  Petra, 1985 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunuyor. İsviçreli gezgin Johann tarafından tanıtıldığı 1812 yılına kadar batı dünyasında bilinmiyordu.
    Petra Antik Kenti(Ürdün)

Slide 4

    CHICHÉN ITZÁ PİRAMİDİ, MEKSİKA
    CHICHÉN ITZÁ PİRAMİDİ Kale adıyla tanınan Kukulkan Tapınağı ya da Kukulkan Piramidi: Mayalar bu piramidi astronomi ve matematik bilgilerini ortaya koymak istercesine belirli bir sistemle inşa etmişlerdir. Örneğin 4 cephesinin her birinde 91 basamak yer alır ki, böylece 4x91’le bulduğumuz 364 sayısına en tepedeki düzlüğü  de eklediğimizde yıldaki günlerin sayısı olan 365’i bulmaktayız. Ayrıca, piramidi öyle bir şekilde yönlendirmişlerdir ki, ilkbahar ve sonbaharda ekinoksların gerçekleştiği an, piramide gelen güneş ışıkları piramidin çıkıntıları sayesinde, merdiven basamaklarının dibinde bulunan iki yılan başı yontusunun S’ler çizen bir gövde uzantısı oluşacak şekilde bir gölge oluşturmaktadır. (İki başlı yılan.) Bu yılan, Kukulkan adıyla bilinen ilah tüylü yılandır. (Yılanın bir özelliği vücudunun gökcisimlerinin yörüngeleri şeklini alabilmesi, S'ler çizebilmesidir.)Piramidin tepesinden bakıldığında 300 hektarlık bir görüş alanına sahip olunur, yani kentteki tüm yapılar görülebilmektedir.

Slide 5

    Tac Mahal, Hindistan'ın Agra şehrinde, 1631-1654 yıllarında inşa edilmiş anıt mezar.İslâm türbe mimarisinin en önemli eserlerinden birisi olarak kabul edilir. Babür İmparatorluğu 5. hükümdarı Şah Cihan'ın, 17 Haziran 1631 tarihinde genç yaşta ölen eşi Ercümend Bânû Begüm için o zamanki imparatorluğun başkenti olan Agra'da Yamuna Nehri'nin kıyısında yaptırılmıştır. Mümtaz Mahal'in ve 1666'da ölen imparator Şah Cihan'ın mezarlarını barındırır.
    Tac Mahal, Hindistan

Slide 6

    Çin Seddi, Çin'in kuzeybatısı boyunca uzanan, Dünyanın en uzun savunma duvarıdır. Kalıntıları Po Hay körfezinde deniz kıyısında başlar. Pekin'in kuzeyinden geçerek batıya yönelir ve Huang-Ho nehrini ikiye bölerek güneybatıya uzanır. Gobi Çölü'nün güneyinden batıya yönelerek devam eder. Seddin yıkılmış olan kısımlarıyla birlikte uzunluğu 8851.8[1] kilometredir. Bugün ayakta duran kısım Ming Hanedanı devrinden kalan 2.500 kilometrelik settir. Ancak asıl inşaat, M. Ö. 221 ile M. S. 608 yılları arasında yapılmıştı
    Çin Seddi, Çin

Slide 7

    İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Flavianus Amfitiyatro olarak da bilinen Kolezyum bir arenadır. Usta bir komutan olan Vespasianus tarafından MS 72 yılında yapımına başlandı ve MS 80 yılında Titus döneminde tamamlandı. Daha sonraki değişiklikler Domitian hükümdarlığı zamanında yapılmıştır.   Kolezyum'un içi [1] İmparatorlar burada Roma halkını eğlendirmek için ve biraz da kendi eğlenceleri için gladyatör dövüşleri düzenlerdi. Bunlardan başka pek çok halk gösterileri, taklit deniz savaşları, hayvan avcılığı, infazlar, meşhur savaşların yeniden canlandırılması, klasik mitolojiye dayanan dramalar olurdu. Kolezyum daha sonra barınma yeri, iş dükkânları, dini kışlalar, istiham, taş ocağı, Hıristiyan türbesi olarak çeşitli amaçlarla kullanıldı. Asıl adı Arena iken, sonradan, girişteki heykelin adını aldı.
    Colosseum(Kolezyum),İtalya
Show full summary Hide full summary

Similar

7 wonders of the world
DS OC
QUECHUA PEOPLE
sgaravatto
Nuevas MAravillas Del Mundo
ANGEL DE ITA NAVARRO
Simultaneous Equations And Inequalities
Alex Maraio
Hamlet Quotations
CuteMarshmallow
maths: ALGEBRA
katie Dack
Weimar & Nazi Germany?
Maddy Balkham
Mrs Lyons - Blood Brothers
Harvey Symons
Ancient China - Glossary of Terms
Ms M
Digestive System Flash Cards
Ahmed Almohammed
PSBD TEST 2-2
Mwebaze Green