El ioga i la dansa

Description

Es un treball per a 4t d'eso. Signatura de religió.
paulapinana
Note by paulapinana, updated more than 1 year ago
paulapinana
Created by paulapinana over 9 years ago
59
0

Resource summary

Page 1

Els bramans son els que consagren la seva vida a les diferents divinitats. Pertanyen a la primera casta i, per tant, son els que estan mes a prop del Brahman, l'Absolut.

El ioga es un dels sis sistemes filosòfics hindús. Consisteix en un conjunt de tècniques psicofisiològiques a fi de fer l'experiència de l'alliberament en aquesta vida; hom creu obtenir també aixi capacitats supranormals.Els mètodes consisteixen a fer exercicis fisics i mentals destinats a buidar el pensament de tot contingut empíric i a mantenir una immobilitat perfecta. Actualment la practica d'aquests mètodes s'ha estes molt a Occident, tant en l'àmbit creient com no creient.

Els sadhus, anomenats també ioguis. Son persones santes de l'hinduisme que han renunciat a tot i es dediquen a un deu. Viuen allunyats del mon, dedicats exclusivament a la meditació. Per renunciar a tot i poder dedicar-se a la meditació normalment utilitzen una disciplina anomenada ioga.Hi ha moltes classes de sadhus . Dins dels sadhus , els Nagas són els més prominents ja que es mantenen nus , coberts només amb un " vibhuti ". Deixen créixer el seu pèl. En aquests akharas , els sadhus aprenen el control de la ment i del cos fins a ser mestres del ioga . Els sadhus generalment passen el primer any de la seva vida ,amb els seus gurus o mestres . Els sadhus tradicionals s'afaiten el crani com un signe de renúncia . Un cop hagin après les arts espirituals i de ioga , han de deixar al guru per caminar pels carrers i boscos , mai quedant-se en un sol lloc ja que creuen que moure manté al cos en alerta , mentre que quedar-se en un lloc els fa inactius .

Els gurus son mestres de coneixement religiós. La seva tasca es donar a conèixer i iniciar els nens i joves a l'hinduisme.               El guru en el iogaEl guru no seria un simple professor de religió o sacerdot braman , sinó un ésser autorealitzat o ànima il·luminada , igual que el rei Rama , Krishná , Buda , etc. El guru és qui treu deixeble de la « foscor» de la consciència limitada, i que pot revelar la « llum » de la consciència divina , oculta a l'interior del deixeble , que ha de practicar les tècniques que li ensenya el guru ( meditació , devoció , oració , etc. ) .http://es.wikipedia.org/wiki/Gur%C3%BA

La dansa clàssica indià neix als temples. L'india clàssica ha conegut dos grans tipus de ball: El Bharata natyam és la forma més antiga, de manera estreta vinculada a les cerimònies religioses. Per a aquest art sobri, delicat, al ritme generalment lent, el ballarí està sol en escena.Més espectacular, el Kathakali  troba els seus temes en els grans episodis del Ramayana i del Mahabharata. Cada ballarí porta un vestit sumptuós i un maquillatge espès corresponent al seu personatge: els déus són generalment pintats en verd, els dimonis en vermell o en negre

EL IOGA I LA DANSA

Nueva Página

Show full summary Hide full summary

Similar

Parts d'una mezquita
Laura Quiñonero
Roma (Àlex Lluch)
Àlex Lluch
les creences primitives: les divinitats
brendy.santana
La fertilitat a l'ésser humà primitiu
alon.gomez
Test Religió
Joselette :3
ELS DÈUS GRECS
Laura Quiñonero
Els patriarques
antoniogm218514
les creences de la preistoria
marc.garciar2287
FENÓMENO RELIGIOSO
DANIELA ESTEFANIA TORRES GARCIA