2.1 , 2.2 , 2.3

Description

Idioma: catalan
Alex Monleón
Note by Alex Monleón, updated more than 1 year ago
Alex Monleón
Created by Alex Monleón about 9 years ago
5
0

Resource summary

Page 1

2.1 LA PROSPERITAT ECONOMICA EN EL SEGLE XIII I EL NAIXEMENT DE LES CIUTATS.En el segle XIII va haver-hi un canvi a millor a la societat, tant en condicions de la vida de la població com agricultura o com la fam.El comerç també va augmentar. Hi havien dues rutes:La ruta del Mediterrani.La ruta de l'Atlantic i del BalticLes ciutats van creixer també. Hi havien dos casos de ciutats:Ciutats de nova creació. CIutats medievals.

2.2 L'ARTESANIA. ELS GREMISEn el segle XII van augmentar els artesans perque la gent necessitava més producció. Els oficis de la edat mitjana van ser teixidors, boters, tintorers, terrissaire i molts mes. Els gremis: van apareixer al segle XIII eren l'agrupació de la població que treballaven en el mateix ofici. Aquests controlaven la producció, la quantitat.... Ningu podia treballar en un ofici sense ser del gremi. Cada ofici estava dividit en:Mestre.Oficial. Aprenent.

2.3 EL REFORÇAMENT DE LES MONARQUIES Al igual que la economia pujava tambe ho feien els impostos, gracies aquests creaven nous exercecits. Parlaments medievals: estaven formats pels reis, els nobles i els clergues. La guerra dels 100 anys: va tenir lloc a la baixa edat mitjana, va durar gairabe 100 anys i es van enfrontar dos regnes els francesos i els anglesos. Joana D'Arc: va ser una heroina francesa, era una pagesa i actualment es la patrona de França. Gracies a ella van guanyar moltes guerres. Joana va morir el 30 de maig de 1431.

Show full summary Hide full summary

Similar

Historia Contemporánea: Los fascismos
María Salinas
Arte Egipcio
maya velasquez
Primera Guerra Mundial
Diego Santos
LA EDAD MEDIA - EDUpunto.com
EDUpunto Por: Ernesto De Frías
Historia de la Ética
hectorleyva
La crisis del antiguo régimen (RESUMEN)
Marina García Chip
La Guerra Fría y la formación del mundo bipolar
Maitane Gajate
Arte en el siglo XX
Rafael Cardozo
Independencia de los paises latinoamericanos
Estefani Tretto
Guerra civil española
Saul Barrios Guz
Historia Argentina
Nicolas Ñancucheo