TEMA 2

Description

EMPRESA Note on TEMA 2, created by cchica on 30/09/2013.
cchica
Note by cchica, updated more than 1 year ago
cchica
Created by cchica over 10 years ago
131
0

Resource summary

Page 1

FORMES JURÍDIQUES D'EMPRESA 2.1 L'empresari individual- Empresari o empresària individualPersona física que realitza en nom propi i mitjançan una empresa una activitat comercial, industrial o professional. per fer-ho és necessari ser major d'edat i tenir disponibilitat del béns propis.La resposabilitat de l'empresari és il·limitada.Per contruir aquest tipus d'empresa no fa falta un capital mínim.La ráo social, EL nom de l'empresa.L'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF): és un impost directe que recau sobre les persones que han obtingut rendes procedents del seu treball, del seu capital o d'altres fonts d'ingressos.2.2 L'empresa societàriaPersona jurídica- Societat mercantilLa finalitat d'obtenir-ne un benefici i participar en el repartiment dels guanys.- Societat personalistes: és més importan la persona.-Societat capitalista: és més importan el capital.( SL, SRL; SLNE; SA; SAL, SLL)-Societat d'interès socialCooperatva.-Societat de resposabilitat limitada·Característiques generals:Societats unipersonals.La resposabilitat dels socis és limitada al capital aportat.El capital social. no pot ser inferior a 3.000€, i en el moment de la constitució de la societat ha d'estar totalment subscrit i desemborsat.La ráo social: SRL, SL.Aquestes societats tributen per l'impost de societats.

Els impostos són tributs, és a dir, pagaments obligatoris que serveixen per finançar la despesa pública o bé per controlar l'activitat econòmica del país.

El Regristre Mercantil Central és una institució ofical de publicitat que recull i ofereic accés a la informació de les societats inscrites en els registres mercantils provincials.

L'impost de societats és un impost directe que paguen les socitats mercantils pels beneficis que obtenen i en el qual la quantitat que es paga és proporciona al benefici obtingut.

Les accions són part alíquota del capital d'una societat anònima. Estan documentades en títols nominatius o al portador, i són negociables.

Les societats unipersonals, el soci pot ser una persona jurídica o natural. pot succeir que la societat hagués estat constituïda per dos o més socis i que les seves participacions haguessin passat a ser propietat d'un de sol.

Les participacions són parts iguals, acumulables i indivisibles del capital d'una societat de resposabilitat limitada que no poden incorporar-se a títols negociables ni a dir-se accions. Això vol dir que les participacions tenen un caràcter abstracte, que no es poden documentar, ni negociar, ni ser transferibles lliurement

Nueva Página

Show full summary Hide full summary

Similar

Clases de empresas
jorggeariza
Conceptos básicos de Economía
María Eugenia Méndez Piamba
10 formidables estrategias de marketing para pequeñas empresas
Laura -
control administrativo
Ancizar Eduardo VELANDIA GARAVITO
Enfoques del Comportamiento Organizacional
Ingrid sanchez rojas
ENSAYO DEL SISTEMA DE GESTION DE CALIDAD
Jessy Prisc
Función de planificación y organización
Juan Jose Peña Moles
Teoria de la Empresa: Produccion y Costos
Ani Kimori Rosas
Teoria del Consumidor y del Mercado: Oferta, Demanda y Precio
Ani Kimori Rosas
Economía de la Empresa para Selectividad
Diego Santos
Contenidos básicos contabilidad
Maria Fernanda Encalada