GRÈCIA

Description

Material de treball del tercer trimestre, 1r ESO C
chaimae.saab
Note by chaimae.saab, updated more than 1 year ago
chaimae.saab
Created by chaimae.saab about 10 years ago
611
0

Resource summary

Page 1

SITUACIÓ Grècia està situada en el mar Mediterrani. També està rodejada pels mars Egeo i Jonic. Grècia utilitza la seva geografia privilegiada per el  comerç, per donar-se a conèixer per tot el món. La importància de les illes va convertir Grècia en la primera societat militaritzada. Grècia era anomenada per els grecs HELÀDA.

 CLIMA MEDITERRANI Hiverns humits i alguna nevada Estius; calorosos i secs

VEGETACIÓ VARIADAMolt pobre.

ETAPES DE L'ANTIGA GRÈCIAGRÈCIA HEL·LÈNISTICA SÒCRATES Les colonitzacions gregues. CAUSES:      1. El comerç, 2. Per la miseria dels pagesos, 3. Esclaus per deutes,     4. Per l'atur, 5. Per la guerra Les guerres mèdiques: La lliga de Delfos. En aquesta guerra van lluitar perses i grecs. Les guerres del Peloponés: En aquesta guerra va guanyar Esparta i va posar fi al predomini  atenès. Ofereixen llibertat als esclaus sí volien ser remers.

CIUTATS DE L'ANTIGA GRÈCIACretaDurant l'edat dels metalls la civilització cretense va dominar el comerç del mar Mediterrani. Les seves capitals eren KNOSSOS i PHESTOS.Tenia riqueses en palaus i tots tenien un art colorit. Tots el palaus van ser destruits, durant l'explosió de l'illa de Terra.MicenesMicenes era un poble guerrer amb reis militars.A causa d'aixó, la ciutat era protegida amb muralles ciclòpeas.Esparta: Esparta era una ciutat militerista.És una de les ciutats més ofensives de l'història, amb els nens.Era regnada per dos reis.Els ministres eren anomenats EFORÓS i les assembleas GERUSÍA. 

DEMOCRÀCIAEl naixament de la DEMOCRACIA OLIGARONA: El govern del millor. Una persona governava tot. En el S.V a.C. Tots els ciutadans participen en la política.

GRÈCIA CLASSICA Atenes : Té el comerç del vi, l'oli i el blai, comença l'Escuda Naval. Troia: Rei Agameon. Homero: Va escriure la lliadsa i la Odiesa. Esparta: Apareixen els nens soldats. FENICIA I CARTAGO: Fenicis i Cartaginenses.pobles que començen la colonització per comerç.* Es milloren els vaixells i apareixen els rames. Que cobren amb terres i diners i despres amb la seva llibertat.

SÒCRATESSòcrates (Σωκράτης), va néixer a Atenes el segle 470 a. C . Era fill de Sofroni, que era un escultor que treballava amb pedra i de Fenàreta, una llevadora (especialitat de infermeria dedicada a la cura de les dones). Es diu que Sòcrates no treballava i es dedicava a l'art o ocupació més gran: la discussió filosòfica. Es va casar amb Xantipa, una jove, i van tindre tres fills: Làmprocles, Sofronisc i Menexenus. Va viure a la Guerra del Peloponès. Sòcrates pren renom especialment per la seva contribució al camp de l'ètica, i és també aquest Sòcrates platònic el que dóna el seu nom als conceptes de la ironia socràtica i del mètode socràtic, o elenchus. Va morir el segle 399 a. C a Atenes per no creure en els déus grecs i introduir nous déus.

ART DE GRÈCIA Tres etàpes:

Geografia

Etapas de l'antiga Grècia

Ciutats

SÒCRATES

Grecia

Show full summary Hide full summary

Similar

Tema 2: Revoluciones liberales y movimientos nacionalistas en Europa
Joaquín Ruiz Abellán
La Ley de la Gravedad
maya velasquez
Guión tema 2: La Revolución Industrial
Víctor Molinero
oración compuesta
eduardo vazquez
Esquema Del Feudalismo
irismateos
Sociales
David Andrino
tema 6 : ELECTRÓNICA
alejandrauscola
Esquema Análisis Sintáctico
Elsa Fernandez
Relaciones intraespecíficas
Pedro Luis Ballarin
Reproducción de las plantas: Polinización y Fertilización
D. D.
El romanticismo
Mª Ángeles Pérez Montes