GRECIA

Description

Material de treball 3r Trimestre 1ESO-C
erica.aguado
Note by erica.aguado, updated more than 1 year ago
erica.aguado
Created by erica.aguado about 10 years ago
625
0

Resource summary

Page 1

Situada en el Mar Mediterrani està Grecia.Grecia utilitza la seva geografia privilegiada pel comerç per donar-se a conèixer per tot el món.Clima:Vergetació:ClimaMillons d'illesComerç pk greciq es privilegi apel comerç?

Clima: és un clima molt sec, és un clima Mediterrani, molt sec, molt càlid.

Vegetació: motl pobre i seca. Tot i que hi ha paisatges molt bonics.

La importància de les illes va convertir Grècia amb la primera societat militaritzada.Rodejada pel mar Egeu.

CIUTATS-ESTATS                                          GRECIA ARCAICA ·creta: va dominar el comerç Europa                                                                            micenas: era un poble guerre                                                                                                            atenes. es va dedicar al comerç oli blat                                           

GRECIA CLASICAATENES: té el comers de oli, blat i vi.ESPARTA:van apreixer els nens soldatsFENICIA I CARTAGO: fenicis i cartagonesos. V a començar la colinització per comerç.*** Es milloren els vaixells i apareixen els rames. Que cobren amb terres i diners i despres amb la seva llibertat.

HEL·LENISTICALes colonitzecions greges: CAUSES:1.El comerç al Mediterrani2.Per la miseria3.Esclaus per deuta 4.Per l'aturLes guerres de Pelopones: va guanyar ESPARTA.*** Ofereixen als esclaus la seva llibertat encanvi que siguin rames.

EL NAIXEMENT DE LA DEMOCRÀCIA OLIGARQUIA: El govern del millor. Una persona governa tot. En el segle V a.C. Tots els ciutadants participen en la ploítica. Principals institucions. Asseblea. Magistrats, Tribunal, i consell. No participen en la democràcia ni les dones i els esclaus.

Arquimedes Arquimedes va néixer l'any 287 a.C a Siracusa on va viure quasi tota la seva vida. Va ser un físic, ingenier, astrònom i matemàtic greg molt important per invents i diversos descobriments que va fer, com ara: La palanca, El raig de calor, La garra d'Arquimedes, El “tornillo” d'Arquimedes, La corona dorada... El “palimpsesto” és una de les principals fonts a partir de les quals és coneixen les obres de Arquimedes. Entre els seus avanos en Física es troben els seus fundaments en hidrostatica, estàtica, el metod de els teoromas macànics i la explicació del principi de la palanca. Va ser reconegut amb “La medalla Fiels” equivalent a un premi nobel de Matemàtiques. La medalla porta la cara d'Arquimedes. Va morir l'any 212 a.C per renegarli a un Legionari dient-li que no li trepitjarà les seves, però ell li respondé atrevesant-li una espassa.   Erica Aguado Marsans 1r ESO - C

Venus: deu de la bellesa com Afrodita però amb noi.

Socrates: filòsof greg, un dels primers i dels més importants...

Geografia

Les ciutats estats POLIS

Arquímedes

La societat grega

Diferents personatges

Show full summary Hide full summary

Similar

Tema 2: Revoluciones liberales y movimientos nacionalistas en Europa
Joaquín Ruiz Abellán
La Ley de la Gravedad
maya velasquez
Guión tema 2: La Revolución Industrial
Víctor Molinero
oración compuesta
eduardo vazquez
Esquema Del Feudalismo
irismateos
Sociales
David Andrino
tema 6 : ELECTRÓNICA
alejandrauscola
Esquema Análisis Sintáctico
Elsa Fernandez
Relaciones intraespecíficas
Pedro Luis Ballarin
Reproducción de las plantas: Polinización y Fertilización
D. D.
TEST - LUCES DE BOHEMIA
Iñaki Cabezas Landa