GRECIA

Description

Material de treball 3r trimestre 1 ESO-C
guillem.soler
Note by guillem.soler, updated more than 1 year ago
guillem.soler
Created by guillem.soler about 10 years ago
594
1

Resource summary

Page 1

Situada en el Mar Mediterrani. Grecia utilitza la seva geografia privilegiada pel comerç,per donar-se a coneixer per tot el mon clima:És un clima molt sec perquè hi plou molt poc i fa molta calor(clima mediterrani).Molt  càlid. Vegetació:molt pobre i seca perquè no hisuficient aigua .Hi ha molta diversitat de   vegetació.

GRÈCIA CLASSICA CIUDADES - ESTADO ·         ATENES: Té el comerç del Vi, l'Oli i el Blat. I comença l'Escuda Naval.  ·         TROIA: Rei Agameon. Homero: Va escriure la Iliada i la Odisea. ·         ESPARTA: Van apareixer els NENS SOLDATS. ·         FENICIA I CARTAGO: Fenicis i Cartaginenses. pobles que començen la colonització per comerç.                                                                                                                         * Es milloren els vaixells i apareixen els rames. Que cobren amb terres i diners i despres amb la seva llibertat. CRÈCIA ARCAICA ·         CRETA: Va domirar el comerç a Europa, Asia i Egipte ·         MICENAS: Va aberi una arquitectura molt important anomenada LA PUERTA DE LOS LEONES. CRÈCIA HEL·LENISTICA HELENA DE TROIA ·Les colonitzacions greges:  CAUSES: 1 El comerç al Mediterrani. 2 Per la miseria dels pagesos. 3 Esclaus per deute. 4 Per l'atur. 5 La guerra. ·Les guerres mediques la lliga del delfos. I va lluitar grecs i perses. I va guanyar ATENES. ·Les guerres del Pelopones va guanyar ESPARTA. * Ofereixen en els esclaus la llibertat si volen ser rames.

Alexandre el gran, va néixer a Macedònia una regió de la península dels Balcans, que es considerava Grècia però vivia allunyada de les cuitats gregues. El dia dels seu neixament va ser el 21 de juliol l'any 356 aC i va morir a Babilònia el 10 de juny de l'any 323 aC.  La mort de Alexandre va provocar que el seu imperi es fraccionés en cinc parts una per cada general que van sobreviure fins a l'època dels romans. 

ALEXANDRE EL GRAN 

amb només 19 anys era general de la caballeria macedònia i el millor general de cavallaria del món. Va convertir-se amb rei l'any despres de la mort del seu pare Felip II l'any 336 aC que va ser el que va ampliar el territori macedoni fins a les portes del mar Negre.

�La seva primera victòria, va provocar que conquerís tot el sud de Anatòlia, fins a arribar al nord de Siria on es va enfrontar al rei dels perses Dario, que l'esparava amb un exercit de 100.000 homes.

�La batalla d'Isso va ser la seva segona gran victòria però el rei persa va fugir. Aquesta gran victòria va deixar el camí lliure a Alexandre que va conquerir tota la costa est del Mediterrani fins a arribar a Egipte on va fundar l’Alexandria. Ell va provocar la caiguda de l’imperi persa.

El naixement de la Democràcia. 1.     OLIGARQUIA: El govern del millor. Una persona governava tot. 2.     En el segle V a.c. Tots els ciutadans participen en la política. 3.     Principals institucions. Assemblea. Magistrats, Tribunal i Consell.  4.     No participen en la democràcia ni les dones i els esclaus.

la importancia de les illes va convertir grecia en la primera societat militaritzada

GEOGRAFIA

ciutats i estats

el meu personatje

societat grega

Show full summary Hide full summary

Similar

Tema 2: Revoluciones liberales y movimientos nacionalistas en Europa
Joaquín Ruiz Abellán
La Ley de la Gravedad
maya velasquez
Guión tema 2: La Revolución Industrial
Víctor Molinero
oración compuesta
eduardo vazquez
Esquema Del Feudalismo
irismateos
Sociales
David Andrino
tema 6 : ELECTRÓNICA
alejandrauscola
Esquema Análisis Sintáctico
Elsa Fernandez
Relaciones intraespecíficas
Pedro Luis Ballarin
Reproducción de las plantas: Polinización y Fertilización
D. D.
TEST - LUCES DE BOHEMIA
Iñaki Cabezas Landa