Grècia

Description

Material de treball 1r ESO 3r trimestre
Pau Fuste
Note by Pau Fuste, updated more than 1 year ago
Pau Fuste
Created by Pau Fuste about 10 years ago
694
0

Resource summary

Page 1

Geografia:Situada en el Mar Mediterrani. Grècia utilitza la seva geografia privilegiada pel comerç, per donar-se a conèixer per tot el món.

Clima:Tenia un clima similar a les temperatures del Mediterrani. Tenia hiverns plujosos i estius molt calorosos. En general, Grècia era un lloc molt sec.

Vegetació: Hi havia molt poca vegetació perquè eren terrenys muntanyosos i hi havia molt poca aigua.

La importància de les illes va convertir Grècia en la primera societat militaritzada.Estava rodejada pels mars Egeu i Jònic.

3 Èpoques: - Arcaica (s.IX - VI a.C.) --- Creta i Micenes - Clàssica (s.V a.C.) --- Troia, Esparta i Atenes - Hel·lenística (s.IV - I a.C.) --- Atenes

Va ser un filòsof grec. Va viure 62 anys, des del 384 al 322 a.C. Va nèixer a Macedonia. El seu pare era el metge del rei. Als 17 anys va anar a Atenes a estudiar. Va ser el preceptor d'Alexandre el Gran. Va fundar una escola a Atenes. Va morir a Calcídia. Es pot dir que va ser l'autentic de la filosofia, ja que va crear el vocabulari tècnic de la filosofia com ara les paraules: substància, causa, subjecte, potència ... i també a algunes especialitzacions com física, lògica, política etc. Va escriure alguns llibres sobre la física, poesia, política i d'altres temes.

Grècia Arcaica2 polis importants: - Creta - Micenes

Grècia Hel·lenísticaLes colonitzacions gregues (causes): - Comerç al Mediterrani - Miseria dels pagesos - Deixar de ser esclaus (esclaus per deutes) - L'atur - La guerraLes guerres Mèdiques  Grecs contra perses  Els grecs formen la lliga de Delos, Atenes i  Esparta s'uneixen per vencer als perses.  Guanyen els grecs.Les guerres del Peloponés  Esparta contra Atenes.  Guanya Esparta.* Ofereixen en els esclaus la llibertat si volen ser remers.

Grècia Clàssica3 grans polis: - Atenes - Esparta - TroiaPobles: - FENICIA (Fenicis) i CARTAGO (Cartaginenses). Comencen la colinització per comerç.* Es milloren els vaixells i apareixen els remers que cobren amb diners o terres.

Els naixement de la democràcia: OLIGARQUIA: El govern del millor. Una persona ho governa tot. En el s.V a.C. tots els ciutadants participen en la política. Principals institucions: assamblea, magistrat, tribunal i consell. Les dones i els esclaus no podien participar.

Trirrem

Art:Hi havia 3 ordres arquitectòniques:- Dòric: el més sobri i de columnes més robustes.- Jònic: esvelt i més decorat.- Corinti: una varietat del Jònic que destaca pels capitells de fulles d'acant.

Geografia

Ciutats estat

Aristòtil

Societat grega

Art i religió

Show full summary Hide full summary

Similar

Tema 2: Revoluciones liberales y movimientos nacionalistas en Europa
Joaquín Ruiz Abellán
La Ley de la Gravedad
maya velasquez
Guión tema 2: La Revolución Industrial
Víctor Molinero
oración compuesta
eduardo vazquez
Esquema Del Feudalismo
irismateos
Sociales
David Andrino
tema 6 : ELECTRÓNICA
alejandrauscola
Esquema Análisis Sintáctico
Elsa Fernandez
Relaciones intraespecíficas
Pedro Luis Ballarin
Reproducción de las plantas: Polinización y Fertilización
D. D.
TEST - LUCES DE BOHEMIA
Iñaki Cabezas Landa