Návykové látky a akce pro děti Public

Návykové látky a akce pro děti

Zdeněk Karas
Course by Zdeněk Karas, updated more than 1 year ago Contributors

Description

Určené pro ČLK Sursum

Module Information

No tags specified
Většinu nařízení podle tohoto zákona může kontrolovat: Policie ČR, místní městská policie, obec v přenesené působnosti.   Některá nařízení mohou kontrolovat také: orgány ochrany veřejného zdraví (hygiena), ČOI, SZPI, Česká školní inspekce, OIP, Živnostenský úřad.
Show less
No tags specified
§ 8 odst. (1) g) Zakazuje se kouřit v zařízení, kde je realizována mimoškolní výchova a vzdělávání, nezařazeném do rejstříku škol a školských zařízení, § 8 odst. (1) h) Zakazuje se kouřit v prostoru dětského hřiště a sportoviště určeného převážně pro osoby mladší 18 let,   Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že kouří na místě, na kterém je kouření zakázáno podle § 8 odst. 1. Za přestupek lze uložit pokutu do 5.000 Kč.   Přestupek se dále zapisuje do evidence přestupků vedené Rejstříkem trestů!
Show less
No tags specified
§ 11 odst. (2) d) Zakazuje se prodávat nebo podávat alkoholické nápoje na akci určené pro osoby mladší 18 let Akcí určené pro osoby mladší 18 let je tedy např. i dětský den, dětské divadelní představení a podobné akce ... Za přestupek lze uložit vybrané právnické osobě pokutu až do výše 50.000 Kč.   (5) Zakazuje se prodávat nebo podávat alkoholický nápoj osobě mladší 18 let. Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že v rozporu s § 11 odst. 5 prodá nebo podá alkoholický nápoj osobě mladší 18 let. Za přestupek lze uložit pokutu do 150.000 Kč, v případě podání alkoholické nápoje osobě do 15 let do 300.000 Kč! Přestupek se dále zapisuje do evidence přestupků vedené Rejstříkem trestů!   (6) Zakazuje se prodávat nebo podávat alkoholický nápoj osobě, o níž lze důvodně předpokládat, že alkoholický nápoj následně požije a následně vykoná činnost, při které by vzhledem k předchozímu požití alkoholické nápoje mohla ohrozit zdraví lidí nebo poškodit majetek. Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že v rozporu s § 11 odst. 6 prodává nebo podává alkoholický nápoj osobě, o níž lze důvodně předpokládat, že alkoholický nápoj následně požije a následně vykoná činnost, při níž může vzhledem k předchozímu požití alkoholické nápoje ohrozit zdraví lidí nebo poškodit majetek. Za přestupek lze uložit pokutu do 10 000 Kč. Přestupek se dále zapisuje do evidence přestupků vedené Rejstříkem trestů!
Show less
No tags specified
§ 19 Zákaz zneužívání alkoholických nápojů nebo užívání jiných návykových látek Osoba, která vykonává činnost, která by mohla ohrozit život nebo zdraví jiných osob nebo poškozeného majetku nebo v souvislosti s nimiž jiný právní předpis stanoví zákaz užívání alkoholu nebo užívání jiných návykových látek, nesmí užívat alkoholických nápojů nebo užívat jiné návykové látky při výkonu této činnosti nebo před jejím výkonem, aby tak zajistila, že tuto činnost nebude vykonávat pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že rozporuje s § 19 požije alkoholický nápoj nebo užívá jinou návykovou látku, i když ví, že bude vykonávat činnost, která by mohla ohrozit život nebo zdraví svého nebo jiného člověka nebo poškodit majetek; po požití alkoholického nápoje nebo po použití jiných návykových látek vykonává činnost, při níž může ohrozit život nebo zdraví svých nebo jiných osob nebo poškodit majetek. Pozor, i dozor nad dětmi vylučuje požití jakéhokoli množství alkoholu / návykových látek! Za přestupek lze uložit pokutu do 50.000 Kč. Přestupek se dále zapisuje do evidence přestupků vedené Rejstříkem trestů!
Show less
No tags specified
§ 2922 Kdo se uvede vlastním vinou do takového stavu, že není schopen ovládnout své jednání nebo posoudit jeho následky, nahrazuje škodu způsobenou tímto stavem. Společně a nerozdílně s ním nahradí škodu, kterou jeho vlastní vina do tohoto stavu přivedli.   § 2846 Pojistitel má právo snížit pojistné plnění až na polovinu, pokud došlo k úrazu následkem toho, že poškozený požil alkohol nebo užíval návykový látku nebo přípravek takovou látku obsahující, pokud to vyžadují okolnosti, za kterých došlo k úrazu. Měl-li však takový úraz za následky smrti poškozeného, ​​má pojistník právo na snížení pojistné plnění pouze tehdy, pokud došlo k úrazu v souvislosti s činem poškozeného, ​​který způsobil jiné vážné poškození zdraví nebo úmrtí. § 2866 Podmínkou, že pojištěná škodná událost pod vlivem užívání alkoholu nebo užívání návykového látky nebo přípravku takovou látkou obsahuje, má protistrana právo na náhradu toho, co za něj plnil.
Show less
Show full summary Hide full summary