CI - Pronominalització

Description

1º de ESO Llengua Catalana i Literatura Quiz on CI - Pronominalització, created by Núria A. P. on 15/04/2018.
Núria A. P.
Quiz by Núria A. P., updated more than 1 year ago
Núria A. P.
Created by Núria A. P. about 6 years ago
47
0

Resource summary

Question 1

Question
Substitueix el CI (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. He comprat un regal PER A LA MARIA. --> [blank_start]Li he comprat un regal[blank_end].
Answer
  • Li he comprat un regal

Question 2

Question
Substitueix el CI (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. No permetran A ELL fer això. --> [blank_start]No li permetran fer això[blank_end].
Answer
  • No li permetran fer això

Question 3

Question
Substitueix el CI (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Regala un penjoll A LA SÒNIA. --> [blank_start]Regala-li un penjoll[blank_end].
Answer
  • Regala-li un penjoll

Question 4

Question
Substitueix el CI (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. No truquis més A ELLES. --> [blank_start]No els truquis més[blank_end].
Answer
  • No els truquis més

Question 5

Question
Substitueix el CI (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. He comprat llaminadures PER AL TEU GERMANET. --> [blank_start]Li he comprat llaminadures[blank_end].
Answer
  • Li he comprat llaminadures

Question 6

Question
Substitueix el CI (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Fes una abraçada A LES TEVES COSINES. --> [blank_start]Fes-los una abraçada[blank_end].
Answer
  • Fes-los una abraçada

Question 7

Question
Substitueix el CI (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Ofereix incentius ALS QUI ESTALVIEN. --> [blank_start]Ofereix-los incentius[blank_end].
Answer
  • Ofereix-los incentius

Question 8

Question
Substitueix el CI (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Prestarem ajuda A QUI EN NECESSITI. --> [blank_start]Li prestarem ajuda[blank_end].
Answer
  • Li prestarem ajuda
Show full summary Hide full summary

Similar

Pronoms Febles
Àlex Aquilina
Preposicions
Eva_95
Variació Lingüística
Flor Belda
Canvi vocàlic castellà-valencià (Àlex Lluch)
Àlex Lluch
Paraules que varien de significat segons el gènere
Eva_95
TEATRE MODERNISTA
marta_baltasar
Santiago Rusiñol
paula canovas
2n ESO. Complement Directe i Complement Indirecte
Álex Lluch
2n ESO. CRV, Atribut i C Pred (Àlex Lluch)
Álex Lluch
Pronominalització de l'atribut (Pràctica 7) -Àlex Lluch-
Àlex Lluch
Pronoms febles: Complement Predicatiu (Pràctica 6) -Àlex Lluch-
Àlex Lluch