Functies en samenhang van de Zang Fu

Beschreibung

Acu 2 (ZangFu) Karteikarten am Functies en samenhang van de Zang Fu, erstellt von Karen L am 12/11/2019.
Karen L
Karteikarten von Karen L, aktualisiert more than 1 year ago
Karen L
Erstellt von Karen L vor mehr als 4 Jahre
35
0

Zusammenfassung der Ressource

Frage Antworten
Wat zijn de functies van Xin? - beheerst het bloed. - controleert de bloedvaten. - manifesteert zicht in het gelaat. - huist Shen. - opent in de tong. - controleert het zweet.
Wat zijn de functies van Xin Bao? - Assisteert xin (Hart) in het beheersen van xue - Assisteert xin (Hart) in het huisvesten van shen - Beschermt xin (Hart)
Wat zijn de functies van Gan? - opslaan van bloed. - zorgt voor de vrije stroom van qi. - controleert de pezen. - manifesteert zich in de nagels. - opent in de ogen. - controleert tranen. - het huist Hun.
Wat zijn de functies van Fei? - Beheerst de ademhaling en de Qi van het lichaam - Heeft een verspreidende en dalende functie - Opent in de neus - Controleert de huid, de cou li en het lichaamshaar - Reguleert de waterwegen - Huisvest de po (Lichamelijke Ziel
Wat zijn de functies van de Milt? - Beheerst transformatie en transport ('yun hua’) - Controleert de ‘opwaartse beweging van Qi - Opent in de mond en manifesteert zich in de lippen - Controleert xue (Bloed) (houdt het in de vaten) - Controleert de spieren (‘rou’) en de vier extremiteiten - Huisvest de yi (Intentie, Gedachten
Wat zijn de functies van de nieren? - Slaat jing (Essentie) op - Beheerst het water - Opent in de oren en manifesteert zich in het hoofdhaar - Controleert het ontvangen van Qi - Controleert de 2 yin (Onderste 2 Openingen) - Huisvest de zhì (Wilskracht, Ambitie)
Wat zijn de functies van de maag? - Controleert het “rotten en rijpen” van het voedsel - Controleert het transport van gu Qi (Qi van Voedsel) - Controleert het dalen van Qi - Is de oorsprong van de vloeistoffen
Wat zijn de functies van Xiao Chang? - Controleert het ontvangen en transformeren - Scheidt de vloeistoffen
Wat zijn de functies van Da Chang? - Ontvangt het onzuivere van xiao chang (Dunnedarm) - Vormt ontlasting en absorptie van vloeistoffen
Wat zijn de functies van Dan? - Slaat gal op en scheidt deze af - Controleert het nemen van beslissingen - Controleert de pezen (jin).
Wat zijn de functies van Pang Guang? - Verwijdert water door Qi transformatie
Wat zijn de functies van San Jiao? - Controleert de waterpassages Verantwoordelijk voor transformatie, transport en uitscheiden van vloeistoffen Upper: verspreiden vloeistoffen (m.n. zweet) Middle: transformatie en transport (m.n. vanuit maag) Lower: uitscheiden van vloeistoffen (m.n. urine en vocht in ontlasting) - Is het kanaal van yuan Qi - Is de driedeling van het lichaam voor wat betreft anatomie, fysiologie en pathologie.
Zusammenfassung anzeigen Zusammenfassung ausblenden

ähnlicher Inhalt

Kognitive Lerntheorien
Inés Fernandez
Gefahrenzeichen
Stefan Pw
Zivilrecht - Definitionen
myJurazone
LEK 1
Peter M
1 und 2. - Grundlagen SAP ERP und SAP NetWeaver
Oliver Becker2495
OEKO UniVie (korrigiert)
Laus Kojka
Vetie - Probefragen+Klausur Tierhaltung
E. König
Para 2016
Anne Käfer
Vetie- Berufsrecht-Fragensammlung 2013-2017
Ju Pi
Vetie - Lebensmittelkunde 2017
Birte Schulz