Tècniques inicials de comptar

Description

Education Slide Set on Tècniques inicials de comptar, created by Julia Puig Larrull on 03/12/2017.
Julia Puig Larrull
Slide Set by Julia Puig Larrull, updated more than 1 year ago
Julia Puig Larrull
Created by Julia Puig Larrull over 6 years ago
17
0

Resource summary

Slide 1

    Els procediments que utilitzen els nens per resoldre problemes són un indicador dels coneixements matemàtics previs. Existeixen nombrosos procediment i de diverses categories: des de els poc fiables o molt laboriosos fins als més òptims, ràpids i fiables. La resolució de problemes permetrà als nens passar dels procediments més costosos i menys fiables als més ràpids i adients.

Slide 2

    CONCEPTES INICIALS DE QUANTITATS
    Inicialment podem mesurar una quantitat amb els conceptes: un i molts.  En un segon pas, establim comparacions entre: molts i pocs. En un tercer pas establim comparacions utilitzant la coordinabilitat entre conjunts: igual, tants com, més, menys...

Slide 3

    PROCEDIMENTS POSTERIORS
    Correspondència terme a terme Correspondència subconjunt a subconjunt Estimació visual «Subitizar» (“subitizing”) Comptar els elements d’una col·lecció Recomptar Descomptar Sobrecomptar Procediments mixtos Procediments de càlcul

Slide 4

    1. Correspondència terme a terme
    Aquests procediments són molt senzills. Permet als nens i nenes: comparar col·leccions presents i contruir una col·lecció de igual nombre d'elements a la inicial.  

Slide 5

    2. Correspondència subconjunt-subconjunt
    Aquest procediment és utilitzat si el nombre d’elements dels conjunts a comparar és gran. En lloc de comparar element a element, es fan grups petits.

Slide 6

    3. Estimulació purament visual
    Procediment que utilitzen els nens en el cas d’una configuració particular d’objectes que es pot comparar amb un altra configuració present o evocada mentalment. Procediment poc fiable comparat amb els anteriors .

Slide 7

    4. Subitzar o "subitzing"
    Capacitat de dir molt ràpidament el nombre d’objectes d’una col·lecció, per percepció global, sense necessitat de comptar els elements. Es tracta del reconeixement immediat de la quantitat en el cas de nombres petits.
    Caption: : Veiem de forma immediata que hi ha 4 pomes, sense la necessitat de comptar element a element.

Slide 8

    5. Comptar els element d'una col·lecció
    Assignar ordenadament a cada objecte de la col·lecció un terme de la sèrie numèrica (correspondència un a un).   Assignar a l’últim element comptat un significat doble, representa alhora el darrer element de la col·lecció així com el nombre d’elements comptats (cardinal de la col·lecció).

Slide 9

    6. Recomptar
    Quan s’adjunta a una col·lecció un altra, per determinar el nombre d’elements de la col·lecció final, els nens compten tots els elements començant per l’inicial.  

Slide 10

Slide 11

    8. Sobrecomptar
    Demostra la capacitat de comptar a partir de qualsevol nombre, saber dir la sèrie dels nombres a partir d’un de donat.

Slide 12

    9. Procediments mixtos
    Establir correspondències per blocs d’elements. Capacitat de descompondre els nombres en sumands. Exemple: Donada una col·lecció de 19 elements, els nens podrien dir que hi ha 5 i 3 i 5 i 4 i 2.​​​​​​​

Slide 13

    10. Procediments de càlcul
    Utilització de  coneixements numèrics memoritzats o tècniques de càlcul, transformacions, associacions, propietats de les operacions.  S’apliquen propietats dels nombres naturals i de la numeració (descomposició d’un nombre i la propietat associativa) .  
Show full summary Hide full summary

Similar

TERMINOS DEL TUTOR VIRTUAL
luciavelvet
Principles for teaching
karen barranco
Length of a Lesson
Luisa María Paternina Bertel
Welcome to GoConqr!
maya velasquez
Deeper Learning
maya velasquez
Deeper Learning
Maya V.
La Edad Antigua
Remei Gomez Gracia
Activity: Can we stop it?
Krazna Contreras
Educación Artística en la Educación Básica
Diana GabySS
Rooftops 4 Unit 2
Remei Gomez Gracia
Some ideas for Lesson Plans
cencisog