3.4.7

Description

Tema 3 Slide Set on 3.4.7, created by Rosa Mas Mestres on 28/02/2018.
Rosa Mas Mestres
Slide Set by Rosa Mas Mestres, updated more than 1 year ago
Rosa Mas Mestres
Created by Rosa Mas Mestres about 6 years ago
2
0

Resource summary

Slide 1

    Introduirem l'operació de restar abans de començar a treballar la numeració entre el 10 i el 20. La resta es pot introduir a través de dues tipologies bàsiques de problemes: els que consideren la resta com a diferencia i els que la consideren com a operador. La resta com operador   Volem calcular el resultat obtingut en treure una   quantitat d'una altra quantitat donada.   Tenim una quantitat fixa i mitjançant una acció la   modifiquem, en aquest cas menjar. Per exemple:

Slide 2

    La resta com a diferència Es tracta de trobar allò que manca a una quantitat per arribar a una altra quantitat. Per exemple:    He posat 3 ampolles en una caixa de 12 ampolles.    Quantes    ampolles em falten per completar la    caixa? Aquest tipus d'operació, més que no pas una substracció de fet és una addició, ja que el que fem per obtenir el resultat és buscar el nombre que sumat al subtrahend dóna el minuend. Es més convenient fer la introducció a la resta amb enunciats que la considerin com a operador

Slide 3

    Esquemàticament, el procés que proposem per a l'ensenyament de la resta pot seguir una sèrie de passes com les que descrivim a continuació:    Abans d'arribar a l'estudi de la desena farem    subtraccions com    les de les activitats següents:
    Caption: : Recta representada amb objectes i en la resta númerica

Slide 4

    LA RESTA PORTANT
    La resta portant és una de les dificultats més grans amb que ens trobem en l'ensenyament de les operacions bàsiques. En general, els nens i nenes de cicle inicial no tenen gaire capacitat per entendre el raonament que justifica aquest algorisme. Hi ha diversos recursos que podem utilitzar per tal de facilitar la comprensió de l'algorisme de la resta portant. Però tots, essencialment, es basen en un parell de propietats aritmètiques:     - la descomposició d'una desena en 10 unitats ,     - la invariància d'una substracció si afegim la mateixa quantitat al minuend que al subtrahend .

Slide 5

Slide 6

Slide 7

Slide 8

Show full summary Hide full summary

Similar

LAS POTENCIAS Y RAÍZ CUADRADA
1º, 2º, 3º y 4º de Secundaria
Sociales 1ºESO
esteban moron
ENERGIA TERMICA
diana.2.retu
Elementos necesarios para el contenido nuclear
juan antonio gomez aguilar
T3_Conductas reproductoras(I)
Manuel Fernandez
ASW - T3
Ivana Fraile
Sociales 4ºESO
javiertxooo
La frontera de posibilidades de producción FPP
María Eugenia Méndez Piamba
01 Contexto histórico del barroco
Jesús Aguado Álvarez