Curentul electric în semiconductoare

Description

cl.11 Curentul electric în semiconductoare.Evocare Flashcards on Curentul electric în semiconductoare, created by Angela Reulet on 28/04/2020.
Angela Reulet
Flashcards by Angela Reulet, updated more than 1 year ago
Angela Reulet
Created by Angela Reulet almost 4 years ago
19
0

Resource summary

Question Answer
Siliciul (Si), germaniul (Ge), arseniul (As), seleniul (Se), telurul (Te) sunt considerate elemente chimice intermediare metalelor şi nemetalelor, numite adesea semimetale.
Ce este? Un LED- este un dispozitiv de iluminat care conține semiconductori. Acesta este conceput pentru a transforma curentul electric în lumină. Lămpile LED sunt foarte diferite de tipurile clasice de iluminat. Și nu este vorba doar de consumul de energie, ci și de luminozitate. În plus, astfel de dispozitive moderne de iluminare pot avea culori diferite și nu doar opțiunile standard la rece și cald.
Acest tip de iluminat este folosit pentru a evidenția diverse sculpturi și clădiri. În acest scop, de asemenea, o bandă luminată adecvată cu LED-uri. Astăzi, iluminatul peisagistic de înaltă calitate este foarte popular. Astfel de dispozitive sunt utilizate pentru iluminarea stradală a curții interioare, grădinii, bazinului, terenului de baschet.
Celulele fotovoltaice sunt dispozitive semiconductoare care transformă energia luminii în energie electrică.
Oricare știe cum arată becul cu incandescență obișnuit.Aproximativ așa dimensiune o au și lămpile cu vid,dar imaginațivă, că smartphone-ul vostru, circuitul integrat al procesorului căruia conține câteva miliarde de microtranzistoare în loc de tranzistoare au fost foosite triode..v-ați imaginat dimensiunile unui asemenea smarphon? Câteva clădiri cu mai multe etaje!Acum voi înțelegeți, de ce apariția dispozitivelor semiconductoare în anii 60 a provocat o adevărată revoluție tehnică.
Show full summary Hide full summary

Similar

Mapas mentales con ExamTime
Nazareth Olivo
Esquemas
Ximena Barrera
Music and its most prominent types
Elina Sandoval
fichas de estudio
Guadalupe Reyes Soriano
Vertebrate animals
Eliana Sandoval
Bulbul rahidian, puntea, cerebelul – conformație externă, structură
T Adela
Tejidos básicos
Andrea Celedón
INTERPRETAR FUNCIONES Y ECUACIONES APLICADAS A LA ADMINISTRACIÓN
Danny Aguilar
Factores bióticos
DENNY WILLIAM MORENO CASTRO
Procesele de adaptare si compensare 1-27
Yanosh Yanosh