Lucru mecanic.Puterea mecanică.Energia mecanică.Exerciții-imagini

Description

CL.8 CÂMPUL MAGNETIC Flashcards on Lucru mecanic.Puterea mecanică.Energia mecanică.Exerciții-imagini, created by Angela Reulet on 30/04/2020.
Angela Reulet
Flashcards by Angela Reulet, updated more than 1 year ago
Angela Reulet
Created by Angela Reulet about 4 years ago
70
0

Resource summary

Question Answer
Lucrul mecanic.Puterea mecanică.Energia mecanică EXERCIIȚII-IMAGINI.
Urmărește imaginile și identifică forțele utilizate pentru funcționarea sistemul fizic prezentat (tractor, macara, generator eolian) sau forțele exercitate de către cal și de către oameni. Care este scopul urmărit în fiecare proces prezentat în cele șase imagini? Cine depune efort în fiecare situație prezentată? Când este acest efort mai mare?
Analizează imaginile și identifică ce forță efectuează un lucru mecanic și în ce scop. În situațiile prezentate în cele șase imagini are importanță timpul în care este efectuat lucrul
În imagini sunt prezentate câteva situații în care se efectuează lucru mecanic. Identifică, pentru fiecare imagine, cine are capacitatea de a efectua lucru mecanic; găsește și alte situații similare. Discută cu colegii și cu profesorul, apoi notează concluziile în caiet.
Ce tip de energie are apa înainte de cădere? De ce, la coborârea pe pârtie, un schior poate atinge viteze foarte mari (imaginea 2)? Ce energie are schiorul înainte de coborâre? În imaginea 3 se observă cum un ceas cu greutăți este potrivit pentru a funcționa. Cum funcționează ceasul cu cuc și cu greutăți? Ce tip de energie trebuie să aibă greutățile ceasului astfel încât acesta să meargă? În imaginea 4 este surprinsă o moară de apă. Cui se datorează funcționarea morii? La ce folosește o astfel de moară?
EXTINDERE Elasticitatea mușchilor permite realizarea de mișcări continue, neîntrerupte (ima ginea 1). Pentru a fi sănătoși, trebuie să facem sport (imaginea 2). Un sport nou este Kangoo Jumps care se practică cu ghete de care sunt fixate arcuri. Arcurile ghetelor protejează articulațiile de impactul piciorului cu suprafețele dure. În imaginea 3 se observă o persoană care trage cu arcul. Elasticitatea arcului permite lansarea săgeții. La șaua unei biciclete sunt fixate arcuri pentru amortizarea șocurilor ce se produc în timpul mersului cu bicicleta (imaginea 4). Tot pentru amortizarea șocurilor ce se pot produce în timpul deplasă- rii se fixează resorturi la fiecare roată a unui autoturism (imaginea 5). Forțele elastice din aceste corpuri produc lucru mecanic, iar acestea înmagazinează în timpul deformării energie potențială.
Show full summary Hide full summary

Similar

Mapas mentales con ExamTime
Nazareth Olivo
Esquemas
Ximena Barrera
Music and its most prominent types
Elina Sandoval
fichas de estudio
Guadalupe Reyes Soriano
Vertebrate animals
Eliana Sandoval
Bulbul rahidian, puntea, cerebelul – conformație externă, structură
T Adela
Tejidos básicos
Andrea Celedón
INTERPRETAR FUNCIONES Y ECUACIONES APLICADAS A LA ADMINISTRACIÓN
Danny Aguilar
Factores bióticos
DENNY WILLIAM MORENO CASTRO
Procesele de adaptare si compensare 1-27
Yanosh Yanosh