Ergonómia - mentálhigiénia

Descripción

7-8-os Technika és életvitel
Szalay László
Test por Szalay László, actualizado hace más de 1 año
Szalay László
Creado por Szalay László hace más de 8 años
49
0

Resumen del Recurso

Pregunta 1

Pregunta
Van-e balesetmegelőzési hatása az osztályterem megvilágítsának?
Respuesta
  • Nincsen. A gyengébb fényhez hamar alkalmazkodik a szemünk, mint ahogy a sötétben is egy idő után látni kezdünk.
  • Csak annyiban veszélyes a kevesebb fény, amennyiben a rossz megvilágítás mellett, esetleg beleakadunk, elbotlunk dolgokban, illetve veszélyesebb szerszámokkal könnyebben okoz balesetet egy-egy hibás mozdulat.
  • Szellemi és fizikai teljesítményünkre is hatással van a megvilágítás erőssége. A kevesebb fény lehangol, a mozdulatok rendezettsége romlik. A figyelem, a koncentráció ilyen csökkenése komoly balesetekhez vezethet.

Pregunta 2

Pregunta
Miiért írnak elő a munkahelyeken kötelezően egy-egy személyre minimálisan biztosítandó területet? (Ezt különböző folalkozások esetében négyzetméterben adják meg. Törvény szabályozza, hogy mekkora helyen hány ember dolgozhat.)
Respuesta
  • Egy-egy mozdulat, ha túl közel dolgoznak egymáshoz az emberek zavarhatja, veszélyeztetheti a másikat. Ez az egyetlen oka a törvényi szabályzásnak.
  • A nyugodt, figyelmes, kiegyensúlyozott munkához szüksége van az embernek bizonyos szabad térre. Emellett, nem dolgozhatnak annyira közel egymáshoz, hogy fizikai sérülés lehetősége is fennálljon.
  • Rossz a feltett kérdés. Nincs ilyen törvényi szabályozás. A munkaterületek nagyságát a munkáltató dönti el, figyelembe véve, hogy az ő felelőssége, ha a zsúfoltság miatt történik balaset.

Pregunta 3

Pregunta
Figyelmesen olvasd végig az összes választ! Azt jelöld helyesnek, amelyikben szerepel akárcsak egyetlen olyan ismérv (paraméter), amely nem befolyásolja a balesetek bekövetkezésének valószínűségét!
Respuesta
  • Hőmérséklet, - világítás, - hogy milyen napszakban dolgoznak, - hogy melyik évszakban dolgoznak, - a munkahely levegőjének tisztasága, - nyugodt légkör, - a feladat nehézsége, - az eszközök, szerszámok minősége
  • Hőmérséklet, - világítás, - hogy milyen napszakban dolgoznak, - hogy melyik évszakban dolgoznak, - az ebédlő távolsága a munkahelytől, - nyugodt légkör, - a feladat nehézsége, - az eszközök, szerszámok minősége
  • Jól érthető balesetvédelmi oktatás, - világítás, - hogy milyen napszakban dolgoznak, - hogy melyik évszakban dolgoznak, - a dolgozók lekiállapota, - elegendő nagyságú munkaterület, - a feladat nehézsége, - az eszközök, szerszámok minősége

Pregunta 4

Pregunta
A hőérzetet (hogy mennyire kellemesnek, vagy kellemetlennek érezzük a meleget, a hideget) nagyban befolyásolja a levegő áramlása. (ventillátor, szellőzés!)
Respuesta
  • True
  • False

Pregunta 5

Pregunta
A munkahely nyugalma, az egymás elfogadása, a tisztelet egymás iránt NEM befolyásolja a balesetek bekövetkezésének valószínűségét.
Respuesta
  • True
  • False
Mostrar resumen completo Ocultar resumen completo

Similar

Elektromos balesetvédelmi teszt
Szalay László
Francés - Vocabulario Básico
maya velasquez
Phrasal verbs
John Goalkeeper
Un Mundo de Posibilidades con las Fichas
Diego Santos
Crisis de 1929 Nazismo Segunda Guerra Mundial Guerra Fría Naciones Unidas
Fabian Pais
Cristobal Colón - El Nuevo Mundo
Diego Santos
ECOLOGÍA
chinaa25
Mapa conceptual
karina montealeg
Inteligencias Múltiples (H. Gardner)
Gonzalo Nava Badillo
CLASIFICACIÓN DE LAS EMPRESAS
ivon nieto
VOCABULARIO DE AMOS OZ PNT 2
oriol wagensberg